Anxiety

חולים פסיכיאטריים עלולים להיות בין הנפגעים באופן החמור ביותר במחלת ה-COVID-19 (מדסקייפ)

מאת נעה גנזבורג, Bsc

למגיפת ה- COVID-19 השפעה קשה במיוחד על חולים הסובלים ממחלות נפש קשות ועל מערכות הבריאות המטפלות בהם.

חוקר מאוניברסיטה באטלנטה, ג’ורג’יה מציע כלים למזעור הסכנה לחשיפה והדבקה בנגיף בחולים אלה.

במאמר שפורסם ב-JAMA בתחילת אפריל, ד”ר בנג’מין דרוס כותב כי אסונות פוגעים באופן שיטתי באוכלוסיות עניות ופגיעות, וחולים במחלות נפש קשות הם חלק מקבוצה זו. בראיון שערכה עמו פולין אנדרסון במדסקייפ אומר ד”ר דרוס, כי חולים אלה נוטים לעשן יותר וסובלים ממחלות לב וריאות, עוני, וחוסר-בית, ושאינם בעלי קשרים חברתיים תומכים. לדבריו, 25% מחסרי הבית בארצות הברית סובלים ממחלות נפש קשות.

בחולים הללו, חשוב לשמור על אספקת מידע ברורה, הסבר על הסכנות, ומתי וכיצד יש צורך בבדיקה ומעקב רפואי במקרה של הדבקה ב-COVID-19.  המידע המועבר לציבור הכללי לאו דווקא מסייע באוכלוסיית הסובלים ממחלות נפש קשות, ויש צורך להנגיש אותו עבור אוכלוסייה זו, שעשויה להתקשות להבין תנאים כמו ריחוק חברתי. החולים האלה צריכים תמיכה בשמירה על הרגלי חיים בריאים, כמו דיאטה ופעילות גופנית וניהול של מחלות כרוניות או בעיות גופניות אחרות שהם עשויים לסבול מהם. בנוסף, עם ההגבלות על פגישות אישיות, יש צורך לאפשר גישה לטיפול, ולשמור על קשר רציף ויעיל עם החולים באמצעות טלא-רפואה. 

נקודה חשובה היא כי רופאים פסיכיאטריים ואחרים המטפלים בחולי נפש צריכים לעבור תכניות אימון כדי לזהות תסמינים וסימנים אחרים של הדבקה בנגיף הקורונה, ללמוד אסטרטגיות בסיסיות למניעה של הדבקה בחולים הללו – וגם… כמטפלים הנותנים מענה ראשוני בחולים הללו, עליהם להקפיד לשמור על הבריאות הגופנית והנפשית בעצמם.

https://www.medscape.com/viewarticle/928416

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה