Anxiety

עליה בסיכון לאובדנות בקרב אנשי צוות רפואי (JAMA Surg)

מנתונים חדשים עולה כי גורמי סיכון לאובדנות בקרב אנשי צוות רפואי כוללים גיל מתקדם, מחלה פסיכיאטרית, בעיות בריאות גופניות ובעיות במקום העבודה או עם החוק, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Surgery.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שחיקה בקרב אנשי צוות רפואי מלווה בסיכון מוגבר לאובדנות. כעת הם ביקשו לבחון את גורמי הסיכון לאובדנות בשלוש קבוצות אנשי צוות רפואי: מנתחים, רופאים לא-מנתחים ורופאי שיניים, בהשוואה לאלו שאינם אנשי צוות רפואי.

החוקרים התבססו על נתוני National Violent Death Reporting System לזיהוי כל אלו שהלכו לעולמם עקב אובדנות בארצות הברית בין תחילת ינואר בשנת 2003 ועד סוף שנת 2016. המשתתפים סווגו לפי קבוצת אנשי צוות רפואי ואלו שאינם אנשי צוות רפואי.

החוקרים מדווחים כי 170,030 משתתפים שהלכו לעולמם עקב מעשה אובדני בין 2003 ועד 2016. מבין אלו, 767 (0.5%) היו אנשי צוות רפואי (גיל ממוצע של 59.6 שנים; 88% גברים), כאשר היתר היו מהאוכלוסייה הכללית (גיל ממוצע של 46.8 שנים, 77.7% גברים). בסך הכול, 485 אנשי צוות רפואי (63.2%) היו רופאים לא-מנתחים, 179 (23.3%) היו רופאי שיניים ו-103 (13.4%) היו מנתחים.

בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, גורמי סיכון לאובדנות בקרב אנשי צוות רפואי כללו בעיות בעבודה (יחס סיכויים של 1.79, p<0.001), בעיות עם החוק (יחס סיכויים של 2.80, p<0.001), בעיות עם הבריאות הגופנית  (יחס סיכויים של 1.40, p<0.001) וקבלת טיפול פעיל למחלה פסיכיאטרית (יחס סיכויים של 1.45).

בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, בקרב אנשי צוות רפואי תועד סיכון נמוך יותר לאובדנות בנשים (יחס סיכויים של 0.44, p<0.001) או לא-נשואים (יחס סיכויים של 0.36).

בקרב מנתחים תועד סיכון מוגבר לאובדנות, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית באלו שהיו מבוגרים יותר, גברים, נשואים, אלו שקיבלו טיפול פעיל למחלה פסיכיאטרית, או אלו שהתמודדו עם בעיות במקום העבודה או בעיות שימוש באלכוהול. בהשוואה לרופאים לא-מנתחים, במנתחים תועד סיכון מוגבר לאובדנות במידה והיו גברים, בגיל מבוגר, נשואים, או קיבלו טיפול בהווה להפרעה פסיכיאטרית.

ממצאי המחקר מדגישים גורמי סיכון לאובדנות בקרב אנשי צוות רפואי, כולל גורמי סיכון ספציפיים בקרב מנתחים. ממצאים אלו עשויים לסייע בשיפור זיהוי שחיקה ופיתוח התערבויות למניעת אובדנות בקרב אנשי צוות רפואי.

JAMA Surg. Published online June 10, 2020

לידיעה ב-MedPage Today

הערת מערכת:

גם בארץ היו מספר מקרי התאבדות שזכו אמנם להד תקשורתי נרחב אך ספק אם הובילו לתכנית נרחבת ומסודרת לזיהוי אנשי צוות רפואי בסיכון ולנקיטת אמצעים למניעת תופעה זו. הלחץ והחרדה שקשורים למגפת הקורונה עלולים להוות גם גורם המגביר את הסיכון למקרים טרגיים כאלה, ונראה שכחלק מההיערכות עליה כולם מדברים לקראת החורף הקרוב, יש מקום גם לתכנן אמצעים ופעילויות להפחתת הסיכון לאובדנות בקרב הצוות הרפואי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה