Anxiety

נטל מחלות רקע גדול יותר בילדים עם טיקים בהשוואה לסטריאוטיפיות (מתוך כנס CNS-ICNA)

ילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות, או חזרה קבועה על פעולה מורכבת באותה צורה בכל פעם, פונים להערכת נוירולוג בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לילדים עם הפרעות טיקים, כך עולה מנתונים שהוצגו בכנס ה-CNS-ICNA אשר נערך באופן וירטואלי. ילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות גם פונים בגיל צעיר יותר להערכה, בהשוואה לאלו עם הפרעות טיקים. בהשוואה לילדים עם טיקים, ילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות סובלים גם פחות ממחלות רקע.

החוקרים השלימו סקירה רטרוספקטיבית של רשומות רפואיות וזיהו 63 ילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות. הם התאימו לכל אחד מהילדים הללו ילד עם אבחנה ראשונה של הפרעת טיקים כרונית באותה שנה.

במסגרת המחקר נבחן מספר הביקורים הכולל, מחלות רקע והמלצות להתערבויות רפואיות. עוד ניתחו החוקרים את הנתונים מסקר מעקב שהיו זמינים עבור 20 מבין 63 ילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות.

כפי שהוזכר לעיל, ילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות היו צעירים יותר בעת הביקור הראשון (גיל ממוצע של 5.6 שנים לעומת 7.1 שנים) ובביקור האחרון (גיל ממוצע של 6.5 שנים לעומת 9.8 שנים), כאשר סך הביקורים לרופא היה קטן יותר (1.8 לעומת 4.5), בהשוואה לילדים עם טיקים.

שלוש מחלות הרקע הנפוצות באוכלוסיה היו נפוצות יותר בילדים עם טיקים, בהשוואה לאלו עם הפרעות סטריאוטיפיות. שיעורי הימצאות הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות עמדו על 27% בקרב אלו עם הפרעות סטריאוטיפיות, בהשוואה ל-48% באלו עם טיקים. שיעורי הימצאות הפרעה טורדנית-כפייתית עמדו על 8% בילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות ועל 41% באלו עם טיקים. שיעורי הימצאות חרדה עמדו על 21% בילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות ועל 63% באלו עם טיקים. בילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות תועדה גם שכיחות נמוכה יותר של מחלות נוירו-פסיכיאטריות, בהשוואה לילדים עם טיקים (0.7 לכל מטופל, לעומת 1.9 לכל מטופל).

הרופאים המליצו על תרופה אחת לפחות לטיקים ב-22% מהילדים עם טיקים. אין טיפול תרופתי זמין לילדים עם הפרעות סטריאוטיפיות. הרופאים המליצו על טיפול התנהגותי ל-13% מהילדים עם טיקים, אך לא תועדה המלצה דומה לאלו עם הפרעות סטריאוטיפיות מאחר ולא תועדו מקרים של ליקוי תפקודי הדורש התערבות.  הרופאים גם סיפקו המלצות רבות יותר לטיפול תרופתי והתנהגותי למחלות רקע בילדים עם טיקים, בהשוואה לאלו עם הפרעות סטריאוטיפיות.

מתוך כנס CNS-ICNA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה