Anxiety

שכיחות גבוהה של חרדה בקרב רופאות שהן אימהות לילדים (Am J Psychiatry)

במהלך מגפת הקורונה תועדה שכיחות גבוהה של הפרעות חרדה בדרגה מתונה-עד-חמורה בקרב רופאות שהן אימהות לילדים, כך עולה מנתוני סקר מטעם קבוצת Physician Moms Group בפייסבוק, אשר פורסמו כמכתב לעורך בכתב העת American Journal of Psychiatry.

רופאות אימהות מהוות חלק גדול מכוח העבודה ונשים מהוות רוב בבתי ספר לרפואה ולכן חשוב להבין אילו גורמים עשויים לנבא את המצב הנפשי שלהן.

במהלך הגל הראשון של מגפת הקורונה בחודש אפריל, החוקרים ערכו סקר שכלל 1,809 משתתפות, כאשר התבססו על סולם Generalized Anxiety Disorder-7 (GAD-7) להערכת רמת החרדה. המשיבות נשאלו אם הן עבדו בקו החזית, הגדרה שהתבססה על טיפול באופן אישי בחולה עם חשד או עדות לזיהום בנגיף הקורונה במהלך 14 הימים האחרונים. הן גם נשאלו אם שימשו כמטפל לא-רשמי של אדם אחר, דהיינו, סיפקו טיפול קבוע או סייעו לחבר או בן משפחה שסבל מבעיות רפואיות או מוגבלות במהלך 30 הימים האחרונים.

מבין למעלה מ-1,800 אימהות שהשיבו לסקר, 41% דירגו עצמן מעל למדד הסף להגדרת חרדה בדרגה מתונה-עד-חמורה לפי סולם GAD-7; 18% דיווחו כי סבלו מחרדה חמורה. רמות החרדה היו אף גבוהות יותר בקרב רופאות שדיווחו כי הן עובדות בקו החזית, או ששימשו כמטפל לא-רשמי של חבר או אדם אחר, כאשר ב-46% מהמשיבות תועדו מדדים גבוהים בסולם GAD-7.

לשם השוואה, בחודש ספטמבר פורסם ע”י ה-CDC כי 3.4% מהמבוגרים חוו חרדה בדרגה מתונה ו-2.7% התמודדו עם חרדה חמורה.

החוקרים בוחנים גם את שיעורי השחיקה ובעיות פסיכיאטריות בקרב עובדים אחרים בקו החזית ואלו העובדים במערכת הטלפונים של צוותי החירום.

Am J Psychiatry 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה