Asthma

כושר גופני בילדות מנבא את תפקודי הריאות בבגרות (Eur Respir J)

כושר גופני במהלך הילדות עשוי לספק הגנה מפני בעיות ריאה בשלב מאוחר יותר במהלך החיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת European Respiratory Journal. יתרה מזאת, נראה כי קיים קשר מנה-תגובה בין דרגת השיפור בכושר הגופני במהלך הילדות עד לבגרות ובין היכולת הריאתית בבגרות.

החוקרים התבססו על שני מדגמי מחקרים. הראשון, מחקר פרוספקטיבי שכלל 1,369 ילדים מכיתה ג’ עד גיל 29 שנים, שהשלימו בדיקת תפקודי ריאות במרווחי זמן קבועים ומבחן מאמץ מקסימאלי בגילאי 9, 15, 21 ו-29 שנים. המחקר השני כלל 1,037 ילדים שהשלימו בדיקת תפקודי נשימה באותם מרווחי זמן ומבחנים להערכת כושר אירובי בגילאי 15, 26, 32 ו-38 שנים. החוקרים התמקדו במדדי FEV1, FVC והיחס בין FEV1/FVC.

מהנתונים מהמחקר הראשון עלה כי הכושר הגופני עלה עם הגיל עד לבגרות מוקדמת, אך ירד לאחר גיל 21 שנים וכי מדד FEV1 גם כן הגיע לשיא בבגרות מוקדמת, בעוד שמדד FVC המשיך לעלות עד גיל 29 שנים. דפוסים דומים תועדו במחקר השני; עם זאת, הירידה בכושר זוהתה לאחר 26 שנים ומדדי FVC עלו עד גיל 32 שנים.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין כושר אירובי מקסימאלי ובין התפקוד הריאתי בכל גיל, תוך תקנון למין, גובה, משקל, אסתמה בהווה ועישון פעיל. בשני המחקרים, זיהו החוקרים קשר בין כושר אירובי ובין מדדי FEV1 ו-FVC בכל הגילאים. שיפור בכושר במהלך הילדות וההתבגרות, כפי שנקבע מהשוואת צריכת חמצן מקסימאלית בין כל גיל ומדדי FEV1, FVC או FEV1/FVC בגיל מבוגר יותר, נקשרו עם עליה בנפח הריאה עד לבגרות מוקדמת.

החוקרים מציינים כי אחוזי הערך הצפוי של FEV1 ו-FVC היו גבוהים ב-2-3% לכל שיפור של סטיית תקן אחת בכושר הגופני בבגרות מוקדמת. באופן ספציפי, ההבדל בתפקודי ריאות עמד על עד 0.5 ליטרים בגברים ו-0.36 ליטרים בנשים במדדי FVC בגיל 29 שנים, ו-0.35 ו-0.21 ליטרים, בהתאמה, עד גיל 38 שנים.

הקשר בין כושר גופני ובין נפחי הריאות נחלש עם הגיל לאחר בגרות מוקדמת ולא נותר עוד מובהק סטטיסטית בקבוצות הגיל המבוגרות יותר. יתרה מזאת, העובדה כי הכושר הגופני לא נקשר עם יחסי FEV1/FVC מעידה כי כושר אירובי קשור בעיקר עם גודל הריאות ולא עם קוטר דרכי האוויר. ממצאים אלו מציעים כי שיפור בכושר הגופני במהלך הילדות וההתבגרות עשוי לשפר את שיא תפקוד הריאות

בבגרות מוקדמת.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לזהות מנגנונים אפשריים הקושרים בין הכושר הגופני והתפקוד הריאתי.

Eur Respir J. 2018;51:1701374

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Sotatercept לטיפול ביתר לחץ עורקי ריאתי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Sotatercept לטיפול ביתר לחץ עורקי ריאתי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Sotatercept במבוגרים עם יתר לחץ עורקי ריאתי מקבוצה 1 לפי סיווג ארגון הבריאות העולמי, להגדלת יכולת גופנית, שיפור מצב תפקודי והפחתת הסיכון לאירועי החמרה קלינית. המומחים מסבירים כי Sotatercept, אשר קיבלה מעמד של טיפול פורץ דרך, הינו תכשיר ראשון מסוגו המעכב מעבר אותות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה