Asthma

מתן Azithromycin עשוי להפחית את הסיכון להתלקחות נשימתית בילדים עם אסתמה לא-מאוזנת (Chest)

במאמר שפורסם בכתב העת Chest מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן Azithromycin (אזניל) לילדים עם אסתמה שאינה מאוזנת היטב עשוי להביא לשיפור בקרת המחלה הריאתית והפחתת הסיכון להתלקחויות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ל- Azithromycin תכונות אימונו-מודולטוריות וההשפעה החיובית של הטיפול הודגמה במספר מחקרים במבוגרים עם אסתמה. עם זאת, אין נתונים אודות תוצאות הטיפול התרופתי בילדים.

החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר בתווית-פתוחה, אשר כלל ילדים בגילאי 5-15 שנים עם אסתמה שאינה מאוזנת היטב, כפי שנקבע לפי מדד ACT/CACT (Asthma Control Test/Childhood Asthma Control Test) של עד 19 נקודות. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת Azithromycin (10 מ”ג/ק”ג/מנה) שלוש פעמים בשבוע למשך שלושה חודשים, בשילוב עם טיפול סטנדרטי, או לקבלת טיפול סטנדרטי בלבד.

התוצא העיקרי של המחקר היה מדד ACT/CACT לאחר שלושה חודשים. תוצאים משניים כללו את בקרת אסתמה כפי שנקבע לפי הנחיות GINA, מספר ההתלקחויות, שינויים במדדים בבדיקת תפקודי ריאות, שינויים בריכוז Nitric Oxide באוויר הננשף ותופעות לוואי.

המחקר כלל 120 ילדים (60 בכל קבוצה) בגיל ממוצע של 9.9 שנים. מאפייני הבסיס היו דומים בשתי הקבוצות.

מדד ACT/CACT לאחר שלושה חודשי התערבות עמד על 21.71 לעומת 18.33 נקודות, בזרוע הטיפול ב- Azithromycin לעומת קבוצת הביקורת, בהתאמה (p<0.001). מספר הילדים עם אסתמה מאוזנת-היטב לפי הנחיות GINA עמד על 41 מבין 56 מטופלים ב-Azithromycin (p<0.001) לעומת 10 מבין 56 בקבוצת הביקורת, בהתאמה (p<0.001).

חציון מספר ההתלקחויות שדרשו ביקור בחדר מיון וטיפול בסטרואידים היה נמוך יותר בזרוע הטיפול ב- Azithromycin (0 לעומת 1, בהתאמה, p<0.001).

לא תועדו הבדלים בין הקבוצות ביתר התוצאים שנבחנו, כולל בתופעות הלוואי.

ממצאי המחקר תומכים במתן Azithromycin לילדים עם אסתמה לא-מאוזנת, עם עדויות המצביעות על שיפור איזון מחלת הריאות והפחתת הסיכון להתלקחויות.

Chest Feb 21, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Sotatercept לטיפול ביתר לחץ עורקי ריאתי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Sotatercept לטיפול ביתר לחץ עורקי ריאתי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Sotatercept במבוגרים עם יתר לחץ עורקי ריאתי מקבוצה 1 לפי סיווג ארגון הבריאות העולמי, להגדלת יכולת גופנית, שיפור מצב תפקודי והפחתת הסיכון לאירועי החמרה קלינית. המומחים מסבירים כי Sotatercept, אשר קיבלה מעמד של טיפול פורץ דרך, הינו תכשיר ראשון מסוגו המעכב מעבר אותות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה