Asthma

פרוביוטיקה מסוג LGG לא מועילה לאקזמה, אסטמה או נזלת אלרגית (Pediatrics)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שפורסם ב-Pediatrics הראה כי מתן תוסף הפרוביוטיקה Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) לתינוקות בסיכון גבוה למחלה אלרגית בששת החודשים הראשונים לחייהם אינו יעיל בהפחתת השכיחות של אקזמה, אסטמה או נזלת בילדות מאוחרת יותר. החוקרים אמרו שהם לא יכולים לתמוך בשימוש בו באוכלוסייה זו של ילדים.

המחקר החדש מתבסס על ניסוי מבוקר אקראי מבוקר של תוספי פרוביוטיקה לתינוקות (TIPS study). מחקר זה בדק האם מתן יומיומי של LGG ב-6 החודשים הראשונים לילדים בסיכון גבוה למחלה אלרגית בגלל אסטמה אצל הורה, יכול להפחית את השכיחות המצטברת של אקזמה. באשר לתוצאות, החוקרים גילו של-LGG לא הייתה השפעה. תוצאות אלו כללו משתתפים בני 7 לפחות וכללו גם אסטמה שאובחנה על ידי רופא ונזלת שאובחנה על ידי רופא כתוצאים משניים.

שיעור המטופלים שנותרו במעקב לאורך 7 שנות המעקב היה 56%, 49 (53%) מתוך 92 בקבוצת ההתערבות ו-54 (59%) מתוך 92 בקבוצת הביקורת. החוקרים ביצעו ניתוחי intention-to-treat מתוקנים על כל הילדים שקיבלו טיפול בזרוע המחקר שאליה הם חולקו באקראי.

אקזמה אובחנה ב-78 משתתפים, אסטמה ב-32, ונזלת ב-15. שכיחות האקזמה הייתה גבוהה בינקות, אך נמוכה לאחר מכן. שיעורי ההיארעות של אסטמה ונזלת היו קבועים לאורך כל הילדות. החוקרים השתמשו במודלים כדי להשוות את השכיחות של כל תוצאה בין קבוצות ההתערבות והביקורת, תוך התאמה לאופן הלידה ולמשך הזמן שהילד יונק. לידה קיסרית נקשרה לשכיחות גבוהה יותר של נזלת, עם יחס סיכון של 3.33 (CI 95%, 1.21 – 9.21).

ניסוי ה-TIPS הראה שלא היו תופעות לוואי משמעותיות ממתן LGG מוקדם, וזה מידע שיאפשר חיפוש נוסף אחר הזן הנכון שעשוי לתרום להורדת התופעות האלרגיות, בשונה מ-LGG, אמרה אחת החוקרות למדסקייפ.

לכתבה ב-Medscape

למאמר ב- Pediatrics

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה