Asthma

ממצאים הדמייתיים בבדיקת MRI לאחר-ניתוח עשויים לנבא את הפרוגנוזה של ילדים עם חבלת ראש חמורה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה- American Association of Neurological Surgeons)

נגעים מסוג נזק אקסונאלי דיפוזי בבדיקת MRI לאחר-ניתוח עשויים לנבא פרוגנוזה גרועה בילדים לאחר חבלת ראש חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association of Neurological Surgeons.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חבלת ראש הינה הגורם המוביל לתמותה ומוגבלות ארוכת-טווח בילדים ברחבי העולם. בארצות הברית מתועדות כל שנה כ-630,000 פניות לחדרי מיון של ילדים עם חבלת ראש, עם כ-6,000 מקרי תמותה בכל שנה.

החוקרים ביקשו לזהות דרכים לנבא אילו ילדים צפויים לפרוגנוזה גרועה יותר, במטרה לסייע למשפחות להתכונן טוב יותר לאתגרים הבריאותיים הצפויים להם בעתיד. לצורך כך, הם השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי וזיהו 100 ילדים עד גיל 17 שנים, עם חבלת ראש חמורה, כפי שנקבע לפי מדד GCS (Glasgow Coma Scale) של עד 8 נקודות. המשתתפים המתאימים עברו ניתוח ראש (קרניוטומיה או קרניוקטומיה) בתוך 48 שעות מהגעתם לבית חולים בין השנים 2010 עד 2019. מבין חולים אלו, 43 משתתפים (26 בנים, 17 בנות) השלימו בדיקת MRI מוח בתוך ארבעה חודשים מהניתוח.

המדד העיקרי היה פרוגנוזה גרועה, כפי שנקבע לפי מדד KOSCHI (Kings Outcome Scale for Childhood Head Injury), סולם בן חמש נקודות בו ציון נמוך יותר מעיד על תוצאות גרועות יותר, כולל תמותה. החוקרים מדווחים כי בשבעה משתתפים תועד מדד KOSCHI של 1-3 נקודות, עדות לתוצאות גרועות, כאשר ביתר 36 החולים תועד מדד של 4 או 5 נקודות, עדות לתוצאה משביעת רצון.

מהנתונים עולה עוד כי מיקום נגעים מסוג נזק אקסונאלי דיפוזי ונוכחות הרנייאציה היו בעלי משמעות רבה לפרוגנוזה וכי בחולים עם נגעים אלו בגזע המוח, בהם הייתה עדות להרנייאציה של גזע המוח, תועדו תוצאות גרועות יותר.

החוקרים מסבירים כי במרבית הילדים במחקר שהתייצגו עם חבלת ראש ועברו ניתוח תועדה החלמה משביעת רצון. הם מדגישים כי מדובר במדגם קטן מאוד של חולים, אך זוהי אוכלוסיית ספציפית מאוד.

ממצאים אלו מעידים כי נגעים מסוג נזק אקסונאלי דיפוזי או עדות להרנייאציה בבדיקת MRI לאחר-ניתוח של ילדים עם חבלת ראש, עשויים לסייע בניבוי הפרוגנוזה של ילדים אלו.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה- American Association of Neurological Surgeons

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה