Atrial Fibrillation

תוספי PUFA וחומצות אמינו בחולי אי ספיקת לב יציבים תורמים לשיפור מסת גוף רזה ואיכות חיים אך אינם משפרים יכולת גופנית וכוח שריר (CIRCULATION)

צריכת תוספי  L-alanyl-L-glutamine  (גלוטמין) וחומצות שומן לא רוויות w-3 (ובקיצור PUFA) ע”י חולי אי ספיקת לב כרונית יציבה לא שיפרה ביצועים גופניים אך העלתה מסת גוף ושיפרה איכות חיים, כך עולה ממחקר חדש מ-CIRCULATION .

ברקע מסבירים החוקרים כי אי תפקוד שלד-שריר וסבילות לפעילות גופני הם סמנים קליניים מובהקים של מטופלים עם אי ספיקת לב (HF) . תופעות אלה נקשרו למצב קטבולי מתקדם, דלקת שריר-שלד והפרעות במטבוליזם חמצוני. מחקרים קודמים הצביעו על אפקט חיובי של PUFA וגלוטמין על ביצועי תרגילי מאמץ ואיזון חלבון שריר.

בוצע מחקר אקראי כפול סמיות, מבוקר פלצבו, עם 31 מטופלי HF שחולקו לקבלת גלוטמין (8 ג’ ליום) ו-PUFA (של 6.5 ג’ ליום) או פלצבו בצורת אבקה צמחית, למשך 3 חודשים. בוצעו מבחני מאמץ לב ריאה, מבחן 6 דקות הליכה,  ספיגת קרני רנטגן כפולה, מבחן תפקודי שריר, אקוקרדיוגרפיה ושאלון איכות חיים וכן גם ביופסיה רוחבית של שריר הירך הארבע ראשי.  יכולת חמצון וביטוי גן מטבולי נותחו על פי ביופסיית השריר.

החוקרים מדווחים שלא היו הבדלים בתפקודי שרירים, מרחק ב-6 דקות הליכה או כח אחיזה בידיים וכן גם ברמת שיא של VO2 בין שתי הקבוצות. 

מסת גוף רזה עלתה וכן גם איכות חיים בקבוצת הטיפול הפעיל. אנליזה מולקולרית הראתה שלא היה הבדל במרקם סיבי השריר, ובאיזור סיבי השריר, ביטוי גן של גנים של סמנים מטבוליים (כמו  PGC-1α, CPT1, PDK4, GLUT4) ויכולת חמצון שלד שריר .

החוקרים מסכמים כי מתן גלוטמין ו-PUFA לחולי אי ספיקת לב כרונים יציבים לא שיפר ביצועי פעילות גופנית או תפקוד שרירים אך העלה את מסת הגוף הרזה ושיפר איכות חיים. לדעת החוקרים, ממצאים אלה מצביעים על תועלת של צריכת מינונים גבוהים של תוספי PUFA וחומצות אמיניות במטופלים עם HF כרוני יציב.

CIRCHEARTFAILURE.115.002073  Published online before print August 12, 2015

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה