Atrial Fibrillation

מה בין תכולת החלבונים בתזונה והסיכון לפרפור פרוזדורים? (מתוך הכנס הווירטואלי מטעם ה-ACC/WCC)

מנתונים חדשים מ-Women’s Health Initiative שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American College of Cardiology/World Congress of Cardiology עולה כי בקרב נשים שצרכו כמות חלבונים גדולה יותר ביחס למשקל הגוף היו רזות יותר ובסיכון נמוך יותר לפתח פרפור פרוזדורים במהלך העשור הבא.

על-פי ההנחיות בארצות הברית, ההקצאה התזונתית המומלצת של חלבונים היא 0.8 מ”ג/ק”ג משקל גוף בכל יום באדם במשקל כ-63 ק”ג, המקביל ל-51 גרם חלבון ביום. להערכת ההשפעה האפשרית של צריכת חלבונים על הסיכון לפרפור פרוזדורים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 99,554 נשים במחקר Women’s Health Initiative.

הערכת צריכת חלבונים התבססה על שאלוני תזונה, כאשר רמות חנקן בשתן שימשו לאישור הערכה זו. דיווח עצמי שימש גם להערכת היקף פעילות גופנית.

חציון גיל המשתתפות עמד על 64 שנים, צריכת החלבונים החציונית עמדה על 66 גרם/יום, או 0.9 גרם/ק”ג משקל גוף בכל יום. במהלך מעקב ממוצע של 10 שנים, 21,258 נשים (21.3%) פיתחו פרפור פרוזדורים.

בהשוואה לנשים ברבעון התחתון של צריכת חלבונים (פחות מ-58 גרם/יום), בנשים שצרכו 58-66 גרם/יום של חלבון תועד סיכון מתוקן נמוך משמעותית להיארעות פרפור פרוזדורים (יחס סיכון של 0.932, p=0.001), בהשוואה לאלו שצרכו סך כולל של 66-74 גרם חלבון בכל יום (יחס סיכון של 0.908, p=0.0005).

במילים אחרות, בנשים עם צריכה מתונה של חלבון בתזונה נרשם סיכון נמוך ב-7-8% להיארעות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לנשים עם צריכת החלבונים הנמוכה ביותר. מנגד, בנשים ברבעון העליון של צריכת חלבונים (מעל 74 גרם/יום) לא תועד סיכון נמוך משמעותית לפרפור פרוזדורים (יחס סיכון של 0.951, p=0.186).

החוקרים מדגישים כי כאשר דנים בנושא הגדלת צריכת חלבונים בתזונה, חשוב לעשות זאת באמצעות מוצרי מזון בריאים ללב וחלבון רזה ולא עם מזונות עתירי שומן, כולסטרול וסוכר.

מתוך הכנס הווירטואלי מטעם ה-ACC/WCC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה