Atrial Fibrillation

היעילות של טיפול בנוגד-קרישה פומי ישיר יחיד בחולים יציבים עם פרפור פרוזדורים לאחר שנה מהכנסת תומכן לעורקים כליליים (Heart)

במאמר שפורסם בכתב העת Heart מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול מונותרפי בנוגד-קרישה פומי ישיר הדגים יעילות דומה במניעת אירועים איסכמיים ולווה בשיעור נמוך יותר של אירועי דמם מג’ורי, בהשוואה לטיפול משולב בחולים עם פרפור פרוזדורים למעלה משנה לאחר הכנסת תומכן לעורקים הכליליים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות תוצאות טיפול אנטי-תרומבוטי אופטימאלי בחולים עם פרפור פרוזדורים מעבר לשנה לאחר הכנסת תומכן כלילי בעידן של נוגדי-קרישה פומיים ישירים.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר Korean National Health Insurance Service Data אודות 4,294 חולים עם פרפור פרוזדורים שקיבלו טיפול בנוגד-קרישה פומי ישיר מעבר לשנה לאחר הכנסת תומכן כלילי. המשתתפים סווגו לקבוצת טיפול מונותרפי (נטילת נוגד-קרישה פומי ישיר אחד, 1,221 חולים) או לקבוצת טיפול משולב (נוגד-קרישה פומי ישיר עם נוגד-טסיות, 3,073 חולים).

התוצא האיסכמי העיקרי הוגדר כמשלב של תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי, אירוע מוחי או תרומבואמבוליזם סיסטמי. התוצאים המשניים כללו את שיעורי התמותה מכל-סיבה או דימום מג’ורי.

החוקרים מדווחים כי 94% מהמשתתפים במחקר עברו הכנסת תומכן מצופה-תרופה. לאורך חציון מעקב של 19 חודשים, בקרב אלו שקיבלו טיפול מונותרפי תועד סיכון דומה לתוצא האיסכמי העיקרי (יחס סיכון של 0.828, רווח בר-סמך 95% של 0.660-1.038) ולתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 1.076, רווח בר-סמך 95% של 0.895-1.294), בהשוואה לטיפול משולב.

הסיכון לדימום מג’ורי היה נמוך יותר בקבוצת הטיפול המונותרפי (יחס סיכון של 0.690, רווח בר-סמך 95% של 0.481-0.989), זאת בעיקר עקב ירידה בסיכון לדימום ממערכת העיכול (יחס סיכון של 0.562, רווח בר-סמך 95% של 0.358-0.883). לא תועדו הבדלים משמעותיים בסך הסיבוכים הקליניים בין שתי הקבוצות.

ממצאי המחקר תומכים ביעילות דומה של נוגד-קרישה פומי ישיר יחיד במניעת אירועים איסכמיים בחולים עם פרפור פרוזדורים מעבר לשנה לאחר הכנסת תומכן כלילי וכי טיפול זה לווה בשיעור נמוך יותר של אירועי דמם מג’ורי, בהשוואה לטיפול משולב.

Heart Published Online First: 14 May 2021

הערת מערכת:

בקרוב נקיים דיון מומחים בקרוב שיעסוק בין היתר גם בממצאי המחקר הזה .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה