Autism

תכונות אוטיסטיות נפוצות בילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (מתוך כנס ה-ECNP)

בילדים עם הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות לעיתים קרובות ניתן לזהות מאפיינים אוטיסטיים, העשויים להוביל לקשיים חברתיים משמעותיים יותר.

מחקר קודם מצא כי בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ניתן לעיתים קרובות למצוא הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות. עם זאת, ממחקר חדש עולה כי ההפך גם נכון.

המחקר כלל 469 ילדים ומצא כי שיעור גבוה יותר של ילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות הציגו תכונות אוטיסטיות, בהשוואה למקביליהם ללא הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות. בנוסף, בקבוצת הילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ותכונות אוטיסטיות תועדה שכיחות גבוהה יותר משמעותית של חסרים פסיכו-פתולוגיים, נוירו-פסיכולוגיים ובין-אישיים, כמו גם הפרעה ניכרת יותר בבקרה הרגשית. החוקרים מצאו כי בחלק מהילדים שענו על הקריטריונים לאוטיזם קשיים חברתיים דומים והפרעה בתקשורת הבין-אישית.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההשלכות של תכונות אוטיסטיות בצעירים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ללא אבחנה של אוטיזם. בנוסף, הם שיערו כי בילדים עם שתי ההפרעות צפויה מוגבלות רבה יותר ויכולת בין-אישית נמוכה יותר.

מדגם המחקר כלל 242 ילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ו-227 ילדים ללא ההפרעה (בגיל ממוצע של 11.3 שנים). כל המשתתפים השלימו את שאלון Kiddie Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia Epidemiologic Version להערכת מחלות פסיכיאטריות, והשלימו את Social Adjustment Inventory for Children and Adolescents להערכת התפקוד הפסיכו-סוציאלי.

תכונות אוטיסטיות נבחנו באמצעות שלושה תת-מדדים מ-CBCL (Child Behavior Checklist): בעיות הפנמה, בעיות חברתיות ובעיות חשיבה. פרופיל חיובי לתכונות אוטיסטיות הוגדר בנוכחות מדד T-Score של 195 ומעלה משלושת המדדים. הציונים במדדי CBCL של דיכאון/חרדה, התנהגות אגרסיבית וקשב שימשו להערכת חסרים בבקרה הרגשית. סדרת בדיקות אחרות שימשה להערכת התפקוד האינטלקטואלי והמשפחתי.

מהתוצאות עלה כי ב-18.18% מהילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות יש עדות לפרופיל תכונות אוטיסטיות, זאת בהשוואה ל-0.87% מאלו ללא הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (p<0.01).

למרות שלא זוהו הבדלים משמעותיים בתסמינים העיקריים של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות בין תת הקבוצה עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ופרופיל תכונות אוטיסטיות ובין תת הקבוצה עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות וללא תכונות אלו, בקבוצה הראשונה כן תועד שיעור גבוה יותר של התנהגות מגושמת וריבים עם אחרים.

בתת-קבוצה זו תועדו גם שיעורים גבוהים יותר של מוגבלות חברתית (68.6%) בהשוואה לביקורות הבריאות (6.8%, p<0.0001) ובהשוואה לתת הקבוצה עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות בלבד (34.9%, P<0.005); עם שיעורים גבוהים יותר של הפרעה חמורה בבקרה הרגשית (72.7% לעומת 0% לעומת 6.6%, בהתאמה).

בנוסף, בקבוצת החולים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ותכונות אוטיסטיות תועדו יותר הפרעות התנהגות, הפרעות מצב רוח, חרדה והפרעות שפה, בהשוואה לקבוצות האחרות.

לסיום, בקבוצת החולים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ותכונות אוטיסטיות תועדו ציונים גרועים יותר משמעותית בהשוואה לקבוצת החולים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות בלבד במדד Wechsler Intelligence Scale for Children Revised Full IQ Test ו-Wisconsin Card Sorting Test Errors.

מהממצאים עולה כי תכונות אוטיסטיות נפוצות בילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות וכי נוכחותן עשוי להעיד על תמונה קלינית חמורה יותר משמעותית. כמו כן, נראה כי ילדים אלו זקוקים לתמיכה פסיכו-סוציאלית רחבה יותר מהנהוג כיום.

מתוך הקונגרס ה-26 מטעם ה-ECNP (European College of Neuropsychopharmacology)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה