Autism

עליה במשקל במהל ההיריון עשויה להשפיע על הסיכון לאוטיזם (Pediatrics)

 

היקף העליה במשקל במהלך ההיריון עשוי להשפיע על הסיכון ללידת ילד עם אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת Pediatrics. עם זאת, החוקרים מדגישים כי יש להתייחס בזהירות לממצאים.

על-סמך שני מדגמים נפרדים ביוטה, החוקרים זיהו קשר חיובי בין העליה במשקל לפני הלידה, אך לא עם המשקל לפני ההיריון, ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם. מהנתונים עולה כי עליה במשקל במהלך ההיריון עשוי לשמש כסמן חשוב להתפתחות אוטיזם.

מחקרים קודמים רמזו לקשר בין מדד מסת הגוף של האם והעלייה במשקל במהלך ההיריון ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם, אך ייתכן כי ערפלנים שונים משחקים תפקיד בקשר זה, כולל לידות קודמות, סיבוכים מיילדותיים, גיל אם מתקדם ומצב סוציו-אקונומי.

המחקר החדש זיהה קשר בין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ובין עליה במשקל לפני הלידה, אך לא עם משקל האם לפני ההיריון, גם לאחר תקנון לערפלנים חשובים.

במדגם שכלל 128 ילדים שאובחנו עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם וקבוצת ביקורת תואמת של 10,920 ילדים, הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם היה קשור בקשר מובהק עם העליה במשקל במהלך ההיריון. לכל עליה של 2.3 קילוגרמים במשקל הגוף, יחס הסיכויים המתוקן עמד על 1.10.

במדגם שני שכלל 288 ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ו-493 אחאים ללא הפרעה זיהו החוקרים ממצאים דומים (יחס סיכויים מתוקן של 1.17 לכל 2.3 קילוגרמים). החוקרים לא זיהו קשר בין מדד מסת הגוף לפני ההיריון ובין הפרעות מהספקטרום של אוטיזם באף אחד מהמדגמים.

שני המדגמים הצביעו על ממצאים דומים באופן משמעותי, במיוחד לאור ההבדלים בשיטות הקצאת המקרים, בחירת קבוצת הביקורת והנתונים הדמוגרפיים אודות המשתתפים. עם זאת, החוקרים מוסיפים כי הבדלים אבסולוטיים בעליה במשקל במהלך ההיריון בין קבוצות המקרים והביקורות (כ-1.5 ק”ג) מוגדרים כלא-משמעותיים בהנחיות הנוכחיות.

ההשערה היא כי הפרעה בבקרת הורמוני סטרואידים במהלך ההיריון עשויה לתרום להתפתחות אוטיזם. האם, הילד והשליה יחדיו יוצרים את סביבת הסטרואידים לעובר. מדדי מסת גוף לפני ההיריון והמשקל במהלך ההיריון נבחרו כסמנים זמינים לסביבה האנדוקרינית מאחר ואלו שימשו במחקרים מסוג זה להערכת מצבי מחלה אחרים, דוגמת ממאירויות.

המחקר אינו מוכיח כי הפרעה בהורמוני סטרואידים גורמת לאוטיזם, אך מספק עדויות התומכות בהשערה לפיה יש לבחון עדויות ישירות לתופעה זו.

Pediatrics. Published online October 28, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה