Autism

ביצי תולעים ואמבטיות חמות עשוי להקל על תסמיני אוטיזם (מתוך הכנס השנתי ה-52 מטעם ECNP)

שתי גישות טיפול חדשות אמבטיות חמות וביצי תולעים עשויות לסייע בהקלה על תסמיני אוטיזם, כך עולה משני מחקרים מוקדמים, שהוצגו כפוסטרים במהלך הכנס השנתי ה-52 מטעם ה-ACNP (American College of Neuropsychopharmacology).

במחקר הראשון, עשרה ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם הוכנסו לאמבטיות חמות במטרה להעלות את טמפרטורת הגוף שלהם ולחקות את ההשפעה של חום. מהתוצאות עלה כי באלו שרחצו בטמפרטורת מים של 102 מעלות פרנהייט חל שיפור משמעותי בהתנהגות החוזרנית והחברתית, בהשוואה לאלו שרחצו במים בטמפרטורה של 98 מעלות פרנהייט. החוקרים מסבירים כי הצליחו לשחזר את הרעיון לפיו בחלק מהחולים חל שיפור עם חום.

במחקר השני, עשרה מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בדרגה תפקודית גבוהה טופלו במשך 12 שבועות בביצי תולעים Trichuris suis (Whipworm), בטוחות לבני אדם, במטרה לחקות ייצור גורמים בעלי השפעה על מערכת החיסון במערכת העיכול ולהפחית את הסמנים הדלקתיים. מהתוצאות עלה כי בכל המטופלים חל שיפור משמעותי בהתנהגות החוזרנית והטקסית במהלך הטיפול בביצי תולעים.

אמבטיות חמות

המחקר כלל עשרה ילדים בגילאי 5-17 שנים (70% בנים) עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם והיסטוריה של תגובה לחום. כל המשתתפים רחצו בבריכה טיפולית עם טמפרטורת מים של 102 מעלות פרנהייט (היפרתרמיה) ולאחר מכן במים בטמפרטורה של 98 מעלות פרנהייט (בקרה), או להיפך.

מדד CGI-I (Clinical Global Impression Scale) שימש למדידת התפקוד הקוגניטיבי החברתי בכל המשתתפים לאחר שטמפרטורת גופם עלתה למשך כשלושים דקות. מדד SRS (Social Responsiveness Scale), כולל מדד RBS-R (Restricted and Repetitive Behavior Subscale-Revised) מולאו ע”י הורי המשתתפים באותה עת.

התוצאות הצביעו על שיפור משמעותי במדדי CGI-I בתגובה להיפרתרמיה בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.007), כמו גם שיפור במדד SRS (p=0.04) ו-RBS-R (p=0.01).

מעניין לציין כי זוהתה קורלציה בין היסטוריית התגובה של הילד לחום ובין השיפור שתואר עם עליה בטמפרטורת הגוף. באלו עם היסטוריה של תגובה משמעותית לחום תועד השינויים ההתנהגותיים הבולטים ביותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עלה כי לפחות בתת-קבוצה של חולים עם אוטיזם, עליה בטמפרטורת הגוף לוותה בשיפור קליני ולא החמרה.

ביצי תולעים

המחקר השני כלל עשרה מבוגרים בגילאי 17-35 שנים, שחולקו באקראי לטיפול תחילה בביצי Trichuris suis, למשך שלושה חודשים, ולאחר ארבעה שבועות ניתן פלסבו למשך שלושה חודשים, או שטופלו תחילה בפלסבו ולאחר מכן בביצי תולעים

לכל המשתתפים היה סיפור משפחתי של מחלה דלקתית-חיסונית או היסטוריה אישית/משפחתית של אלרגיות, וכולם נתנו הסכמה מדעת. החוקרים מציינים כי הביצים הללו אינן מתרבות באדם ואינן מועברות עם מגע. עם זאת, תולעים עשויים לעכב תגובה מתווכת ע”י מערכת החיסון ולהפחית תגובות דלקתיות.

מהתוצאות עלה כי בכל המטופלים חל שיפור משמעותי בנוקשות וקומפולסיביות , עם הקלה בתחושת אי-נוחות בעקבות הפרעה לתחביבים או תוצאות לא-צפויות, במהלך הטיפול בביצי תולעים, בהשוואה לפלסבו. כמו כן, תועדה פחות התנהגות חוזרנית וטקסית.

תופעות הלוואי עקב הטיפול היו קלות וחלפו ללא צורך בטיפול תרופתי. תופעות לוואי שהיו נפוצות יותר במהלך הטיפול בביצים, בהשוואה לפלסבו, כללו גזים, כאבי בטן ובחילות/הקאות. יציאות רכות, ירידה במשקל וכאבי ברכיים היו נפוצים יותר בשלב הפלסבו.

American College of Neuropsychopharmacology (ECNP) 52nd Annual Meeting

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה