Autism

הקריטריונים החדשים לאבחנת אוטיזם לפי ה-DSM-5 צפויים להביא לירידה בשיעורי האבחנה של המחלה (J Autism Dev Disord)

הקריטריונים המעודכנים להגדרת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ב-DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) עשויים להביא לירידה משמעותית במספר החולים המאובחנים עם ההפרעה, ועולה החשש כי אלפי ילדים לא יזכו עוד לטיפול או התמיכה המתאימים.

הסקירה הסיסטמית ומטה-אנליזה של 14 מחקרים זיהתה ירידה של 30% בהפרעות מהספקטרום של אוטיזם תחת קריטריוני ה-DSM-5, בהשוואה לקריטריונים הקודמים (DSM-IV-TR). בנוסף, שיעורי האבחנה של תתי-קטגוריות של הפרעה אוטיסטית ו-PDD-NOS (Pervasive Development Disorder Not Otherwise Specified) ירדו בהיקף של 22% ו-70%, בהתאמה.

החוקרים ביקשו לבחון את שיעור החולים המאובחנים תחת הקריטריונים הישנים, שאובחנו גם על-סמך הקריטריונים החדשים. הם מציינים כי ההנחיות המעודכנות להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ותתי הקבוצות של הפרעה זו עשויות להותיר אלפי ילדים עם עיכוב התפתחותי שאינם מאובחנים.

בעוד שקריטריוני ה-DSM-IV-TR כללו הפרעה אוטיסטית, תסמונת אספרגר ו-PPD-NOS כשלוש אבחנות נפרדות, ב-DSM-5 שולבו כל ההפרעות הללו לאבחנה רחבה אחת של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. במילים אחרות, הקריטריונים החדשים כוללים מגוון מוגבל יותר של קריטריונים לאבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, שנועדו לזהות את כל הנבדקים שבעבר היו מסווגים לאחת מתתי הקבוצות.

במהדורה החדשה מפורטת גם קטגוריה של הפרעות בתקשורת חברתית (SCD או Social Communication Disorder) לאלו עם הפרעות תקשורת, ללא מאפיינים אחרים הנפוצים עם אוטיזם.

לאחר שהחוקרים זיהו 235 מחקרים בנושא, הם קבעו כי 29 מאמרים מתאימים להערכה מלאה. בסיכומו של דבר הסקירה כללה 14 מחקרים (7,517 משתתפים). בנוסף, שבעה מחקרים שבחנו תתי-קבוצות של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם נכללו להערכה נוספת.

כל המחקרים היו תצפיתיים, כאשר שבעה היו רטרוספקטיביים, שישה מחקרים היו פרוספקטיביים ומחקר אחד בחן הן מדגם פרוספקטיבי והן מדגם רטרוספקטיבי. שמונה מבין 14 המחקרים נערכו בארצות הברית. גדלי המדגמים נעו בין 25 ל-5,484 משתתפים בכל מחקר, וכללו את כל הגילאים (מ-17 חודשים ועד לבגרות).

החוקרים מדגישים כי הם כללו מחקרים שהתבססו על קריטריונים אבחנתיים של DSM-IV, אך לאחר מכן בחנו את הקריטריונים העדכניים באותם מחקרים.

מהתוצאות עולה כי חלה ירידה משמעותית של 31% בשיעורי האבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם תחת קריטריוני DSM-5, בהשוואה לקריטריוני DSM-IV-TR (p=0.006). כמו כן, נרשמה ירידה בתת-קבוצה קודמת של PDD-NOS (ירידה של 70%) והפרעה אוטיסטית (ירידה של 22%). אעפ”י שחלה ירידה באבחנה של תסמונת אספרגר, היא לא הייתה מובהקת סטטיסטית.

לסיום, מגוון החולים שענו על הקריטריונים ל-SCD אך לא הפרעה מהספקטרום של אוטיזם השתנה באופן נרחב בארבעת המחקרים להערכת חולים אלו (מ-4.2% ל-63.2%), אך מהסקירה עלה כי מספר חולים כעת לא ענו עוד על הקריטריונים לאף אחד מההפרעות.

J Autism Dev Disord. Published online February, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה