Autism

שאלון עצמי עשוי לסייע באבחנה של אוטיזם (J Autism Dev Disord)

שאלון עצמי חדש להערכת התנהגות חוזרנית עשוי לסייע לרופאים בהערכת חומרת אוטיזם ותדירות התנהגויות אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Autism and Developmental Disorders.

שאלון RBQ-2 (Repetitive Behaviors Questionnaire-2) שימש תחילה להערכת ילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. התשובות ל-17 מתוך 20 שאלות מנוקדות בסולם של ארבע נקודות. במחקר הנוכחי, החוקרים התאימו את השאלון למבוגרים (RBQ-2A) והכלי נבחן בשני מחקרים. תחילה, השאלון ניתן ל-163 סטודנטים באוניברסיטה בבריטניה בגילאי 18-50 שנים, ביחד עם שאלון לדיווח עצמי על הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

מהנתונים עולה כי שני מרכיבים עיקריים התנהגות מוטורית חוזרנית והתעקשות וחזרה על אותו דבר, שהיו אחראיים לעיקר ההבדלים בציונים (35.83% מהשונות). חשוב מכך, הציון הממוצע במדד RBQ-2A היה בקורלציה משמעותית וחיובית עם הציון הממוצע בשאלון לדיווח עצמי על הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

במחקר השני השאלון ניתן ל-29 משתתפים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (בגיל ממוצע של 34.37 שנים) ו-37 משתתפים עם תפקוד תקין (גיל ממוצע של 30.75 שנים) שהתגוררו באוסטרליה. מבין המשתתפים עם אוטיזם, 51.7% עבדו במשרה מלאה או חלקית.

בנבדקים עם אוטיזם המדד הכולל הממוצע היה גבוה יותר, בהשוואה לנבדקים הבריאים (1.84 לעומת 1.25, p<0.0001). החוקרים זיהו קורלציה חיובית ומשמעותית בין מדדי RBQ-2A ובין מדדים בשאלון לדיווח על הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, הן במשתתפים עם אוטיזם והן באלו הבריאים.

יתרה מזאת, החוקרים מצאו כי במשתתפים עם אוטיזם תועדו מדדים גבוהים משמעותית במרכיבי התנהגות מוטורית חוזרנית והתעקשות וחזרה על אותו דבר. לא תועדו הבדלים בין המינים בתוצאות המדדים.

J Autism Dev Disord. Published online July 9, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה