Autism

מה בין טיפול בנוגדי דיכאון במהלך ההיריון והסיכון לאוטיזם? (JAMA Pediatr)

טיפול בנוגדי-דיכאון במהלך הטרימסטר השני או השלישי במהלך ההיריון, בפרט תרופות ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor), הביאו לעליה כמעט כפליים בסיכון להתפתחות הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בצאצא עד גיל שבע שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש דצמבר בכתב העת JAMA Pediatrics.

החוקרים ערכו מחקר עוקבה, המבוסס על נתוני Quebec Pregnancy/Children Cohort, הכולל נתונים אודות כל ההריונות והילדים בקוויבק, בין 1 בינואר, 1998, ועד 31 בדצמבר, 2009. מדובר ב-145,546 יילודים במועד לאחר הריונות יחידים. ניתוח הנתונים נערך בין 1 באוקטובר, 2014, ועד 30 ביוני, 2015.

החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לנוגדי-דיכאון במהלך הלידה ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בצאצא.

במהלך מעקב של 904,035 שנות-אדם אובחנו 1,054 ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם השיעור היה גבוה פי ארבע בבנים, בהשוואה לבנות. הגיל הממוצע בתום המעקב עמד על 6.24 שנים. לאחר תקנון לערפלנים, החוקרים מצאו כי הטיפול בנוגדי-דיכאון במהלך הטרימסטר השני ו/או השלישי היה קשור עם הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בצאצא (31 יילודים נחשפו, יחס סיכון מתוקן של 1.87). השימוש ב-SSRI במהלך הטרימסטר השני או השלישי נקשר בקשר משמעותי עם סיכון מוגבר להפרעות מהספקטרום של אוטיזם (22 יילודים שנחשפו, יחס סיכון מתוקן של 2.17). הסיכון נותר עקבי גם לאחר תקנון להיסטוריה של דיכאון אימהי (29 יילודים שנחשפו, יחס סיכון מתוקן של 1.75).

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים מעידים על קשר בין טיפול בנוגדי-דיכאון, בפרט SSRI, במהלך הטרימסטר השני ו/או השלישי, ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, גם לאחר תקנון לדיכאון אימהי. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

JAMA Pediatr. Published online December 14, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה