Autism

ביומרקר שמקורו ב DDT נמצא כקשור לאוטיזם (American Journal of Psychiatry)

מאת אלינור מוסרי בריסקין

רמות גבוהות של החומר DDT הנמצא בקוטל חרקים (dichlorodiphenyltrichloroethane) בגופן של נשים בהריון נקשרו עם אוטיזם בילד. כך על פי מחקר חדש שפורסם ב American Journal of Psychiatry באוגוסט 2018.

אוטיזם הינו הפרעה נוירו-התפתחותית מורכבת, עם אתיולוגיה לא ידועה. עד היום, מעט מחקרים בדקו את הקשר בין חשיפה אימהית לרעלנים והסיכון לאוטיזם בילוד, ע”י איתור ביומרקרים כעדות לחשיפת האם לאותם רעלנים, כדוגמת DDT, והמטבוליטים שלו (p,p-DDE, PCB).

מחקר זה ביקש לבדוק האם רמה גבוהה יותר של מזהמים אורגנים מסוג זה אצל האם כאשר היא בהריון קשורים בעליה בסיכון לאוטיזם אצל הילוד.

המחקר בוצע בפינלנד, במסגרת המחקר Finnish Prenatal Study of Autism, a national birth cohort study based on a nested case-control design. מקרים של אוטיזם בקרב ילדים אשר נולדו בשנים 1987-2005 הושוו לילדים שנולדו באותן שנים ואשר לא אובחנו עם אוטיזם, (778 זוגות case-control). דגימות דם של האימהות משלבי הריון מוקדמים נבדקו למטבוליטים של DDT.

הסיכון לאוטיזם בקרב ילדים היה גבוה יותר באופן מובהק כאשר רמת המטבוליט p,p-DDE אצל האם היתה גבוהה יותר (אחוזון 75). זאת לאחר תקנון לגיל האם, וולדנות והיסטוריה של מחלות פסיכיאטריות. (OR 1.32, CI 1.02-1.71). גם  הסיכון לאוטיזם עם ירידה ביכולת האינטלקטואלית היתה קשורה בעליה בשכיחות מטבוליט זה בדם האם (OR 2.21, CI 1.32-3.69). לא היה קשר בין רמות PCB לבין אוטיזם.

מסקנת החוקרים היתה כי חשיפה אימהית בזמן הריון לקוטלי חרקים עם DDT קשורה בעליה בסיכון לאוטיזם בקרב הילוד. החוקרים מציינים כי זהו המחקר הראשון אשר מספק הוכחה המבוססת על מציאת ביומרקרים לנוכחות של החומר הרעיל.

למרות שיש צורך במחקרים נוספים על מנת לאשש ממצא זה, הרי שתוצאות מחקר זה הן בעלות השלכות ברות חשיבות להבנת גורמי הסיכון לאוטיזם וכיצד ניתן להפחיתם.

Association of Maternal Insecticide Levels With Autism in Offspring From a National Birth Cohort, American Journal of Psychiatry, August 16, 2018.

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפרעות פוריות מלוות בעליה קלה בסיכון לאוטיזם בילדים (JAMA Netw Open)

    הפרעות פוריות מלוות בעליה קלה בסיכון לאוטיזם בילדים (JAMA Netw Open)

    בקרב ילדים להורים עם הפרעות פוריות תועדה עליה קלה בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם, אך קשר זה מתווך בחלקו ע”י גורמים מיילדותיים ונאונטליים וככל הנראה אינו מיוחס לטיפולי פוריות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים אודות הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם לאחר טיפולי […]

  • אוטיזם מלווה בשיעורים גבוהים של אובדנות ופגיעה עצמית (JAMA Netw Open)

    אוטיזם מלווה בשיעורים גבוהים של אובדנות ופגיעה עצמית (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי אבחנה של אוטיזם מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאובדנות ופגיעה עצמית, עם עליה גדולה יותר משמעותית בנשים לעומת גברים, גם לאחר תקנון למשתנים סוציו-דמוגרפיים, קשיים אינטלקטואליים ותחלואה פסיכיאטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי אוטיזם מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לפגיעה עצמית, מחשבות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר כלי חדש לאבחנת אוטיזם בילדים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר כלי חדש לאבחנת אוטיזם בילדים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור כלי חדש להערכת אוטיזם בילדים בגילאי 16 חודשים עד 30 חודשים, כך על -פי הצהרה לעיתונות מטעם חברת EarliTec Diagnostics. המומחים מסבירים כי אבחנה מוקדמת עשויה להשפיע רבות לילדים עם אוטיזם לקבל את התמיכה לה הם זקוקים על-מנת לפתח כישורי שפה ותקשורת, כמו גם […]

  • חוקרים מהאוניברסיטה העברית גילו מנגנון מולקולרי שמעורב בהתפתחות אוטיזם (הארץ)

    חוקרים מהאוניברסיטה העברית גילו מנגנון מולקולרי שמעורב בהתפתחות אוטיזם (הארץ)

    בכתבה שפורסמה ב”הארץ” מדווח כי חוקרים מהאוניברסיטה העברית זיהו מנגנון מולקולרי העשוי להיות קשור לאוטיזם. לפי הכתבה, הסיכוי להופעת אוטיזם עלול לגדול בעקבות עליה בריכוז  תרכובת של חנקן חמצני במח, בהתבסס על מודל של חיות מעבדה, וכן בנסיונות בתאים אנושיים. הם משערים כי זיהוי המנגנון יוכל בעתיד לסייע במאמצים לפיתוח טיפול לאוטיזם. לכתבה ב”הארץ”

  • הפרעה מהספקטרום האוטיסטי (CME, JAMA)

    הפרעה מהספקטרום האוטיסטי (CME, JAMA)

    הפרעה מהספקטרום האוטיסטי ASD (ר”ת של Autism spectrum disorder), היא הפרעה נוירו-התפתחותית המוגדרת על ידי ליקויים בתקשורת החברתית והתנהגויות מסוימות שחוזרות על עצמן, והיא נעה בחומרתה בין פגיעה קלה לחמורה. ASD מוכר כאוסף של הפרעות קשורות בעלות אטיולוגיות שונות. ביטויים של ASD הם הטרוגניים ויכולים לכלול אנשים עם מוגבלות שכלית ויכולות שפתיות מוגבלות, ואנשים עם […]

  • עליה בשכיחות אוטיזם בקרב ילדים ומתבגרים בארצות הברית (JAMA Pediatrics)

    עליה בשכיחות אוטיזם בקרב ילדים ומתבגרים בארצות הברית (JAMA Pediatrics)

    במכתב למערכת שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים מארצות הברית כי השכיחות של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בקרב ילדים ומתבגרים בארצות הברית עלתה במהלך השנים האחרונות, משיעור של 2.24% בשנת 2012 לשיעור של 3.14% בשנים 2019 ו-2020. החוקרים כותבים כי מספר מחקרים הראו כי שיעור הילדים בארצות הברית עם אבחנה של הפרעה מהספקטרום של […]

  • מה בין הפרעות אלרגיות בילדות מוקדמת ובין הסיכון ל-ADHD ואוטיזם? (Pediatr Allergy Immunol)

    מה בין הפרעות אלרגיות בילדות מוקדמת ובין הסיכון ל-ADHD ואוטיזם? (Pediatr Allergy Immunol)

     מנתונים חדשים מישראל שפורסמו בכתב העת Pediatric Allergy and Immunology עולה כי הפרעות אלרגיות בילדות מוקדמת מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder, או ADHD), ובהיקף קטן יותר, להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.  במחקר הרטרוספקטיבי בראשות דר’ שי נמט מהמרכז הרפואי קפלן ברחובות, נבחנו הנתונים אודות 119,874 בנים ו-114,323 בנות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה