Autism

יתרונות הטיפול במלטונין בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (מתוך כנס ה-European Psychiatric Association.)

טיפול במלטונין בשחרור-ממושך עשויה לשפר איכות שינה בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ומלווה בשיפור התנהגות מוחצנת בילדים, לצד שיפור באיכות החיים של ההורים, כך עולה מנתונים חדשים, שהוצגו במהלך כנס ה-European Psychiatric Association.

להערכת הבטיחות והיעילות של הטיפול, החוקרים השלימו מחקר אקראי בשלב 3, שהתמקד בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם והפרעות נוירו-התפתחותיות אחרות והפרעות שינה, להשוואת טיפול פעיל אל מול פלסבו. כל המשתתפים החליפו לטיפול במלטונין למשך תשעה חודשי טיפול בתווית-פתוחה, תוך נטילת שלושה מינונים שונים של התרופה.

לאחר שלב הרצה בן שבועיים, 125 ילדים מ-24 אתרים בארצות הברית והאיחוד האירופי חולקו באקראי לטיפול ב-pedPRM (Pediatric Prolonged Release Melatonin) במינון 2 מ”ג למשך שלושה שבועות, לאחר מכן ניתן pedPRM במינון 2 מ”ג או 5 מ”ג למשך 10 שבועות, או פלסבו תואם.

בילדים בשתי קבוצות הטיפול הפעיל ובקבוצת הביקורת החליפו לאחר מכן לטיפול בתווית-פתוחה, שכלל מתן pedPRM במינון 2 מ”ג או 5 מ”ג למשך 18 שבועות, לאחר מכן 78 שבועות נוספים של טיפול במינונים של 2, 5 או 10 מ”ג.  לסיום, כל המשתתפים לקחו חלק בשלב בן שבועיים בו לא ניתן כל טיפול.

החוקרים מדווחים על התוצאות לאחר 13 השבועות הראשונים לטיפול, לפיהם בילדים שטופלו ב-pedPRM תועד שיפור משמעותי בהשוואה לתחילת המחקר בסך זמן שינה לפי שאלון SDQ (Strength and Difficulties Questionnaire), בהשוואה לפלסבו. ההבדל היה משמעותי הן לאחר שלושה שבועות והן לאחר 13 שבועות.

יתרה מזאת, בקרב מטופלים ב-pedPRM תועד שיפור משמעותי בכל מדדי Child Externalizing Behavior Scale של שאלון SDQ בהשוואה לעומת המצב בתחילת המחקר, בהשוואה לאלו שטופלו בפלסבו לאחר 13 שבועות, אם כי לא לאחר שלושה שבועות.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם שיעור גבוה יותר של ילדים שדיווחו על ירידה במדדי החצנה עם טיפול פעיל, בהשוואה לטיפול דמה (53.7% לעומת 27.7%, יחס סיכויים של 3.03).

להערכת ההשפעה על ההורים, החוקרים התבססו על מדד WHO-5 (World Health Organization Well Being Index) ומצאו כי ההורים לילדים שקיבלו טיפול פעיל דיווחו על שיפור משמעותי באיכות החיים מתחילת המחקר, בהשוואה לילדים שטופלו בפלסבו, הן לאחר 3 שבועות והן לאחר 13 שבועות.

ההורים לילדים שקיבלו טיפול ב-pedPRM דיווחו גם על שביעות רצון גדולה יותר משמעותית מדפוס השינה של הילדים לפי סולם CSDI (Composite Sleep Disturbance Index), בהשוואה להורים לילדים בקבוצת הפלסבו, הבדל זה תואר הן לאחר 3 שבועות והן לאחר 13 שבועות.

החוקרים מסבירים כי ממצאים אלו מעידים על התועלת של טיפול במלטונין בשחרור-ממושך בילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, לצד השפעות חיוביות גם בקרב המטפלים בילדים אלו.

מתוך כנס ה-European Psychiatric Association.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה