Autism

בדיקת שמיעה ייחודית מיד לאחר הלידה יכולה לזהות סממני אוטיזם/מאמר אורח מאת פמלה הראש

ממצאי מחקר שפרסם האיגוד האמריקאי לאוסטאופטיה מגלה:

בבית החולים עובר כל תינוק שנולד בדיקת שמיעה, אלא שהיא מעבירה רק אם הוא שומע או לא. בדיקת רפלקס Stapedial בודקת את רגישותו וזמני התגובה של התינוק למגוון רחב של תדרים ומאוחר ואנשים עם אוטיזם סובלים מרגישות יתר, הבדיקה מאפשרת לזהות סממני אוטיזם. מחקרים מוכיחים כי טיפול אוסטיאופטי שאינו פולשני מאפשר לשפר במקרים רבים את התפקוד בקרב המאובחנים עם אוטיזם.

מחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת של האיגוד האמריקאי לאוסטאופטיה מצא כי בדיקת שמיעה לא פולשנית מיד לאחר הלידה עשויה לאפשר זיהוי מוקדם של סממני ספקטרום האוטיזם. לדברי החוקרים אוסטיאופטים ורופאים בהכשרתם, התערבות מוקדמת מיטבית תשפר בהמשך את תפקודו של התינוק.

כיום נבדקת שמיעתם של תינוקות שזה עתה נולדו, אולם בדיקות אלה רק מעריכות האם הילד יכול לשמוע. בדיקת רפלקס Stapedial, המכונה גם בדיקת רפלקס אקוסטי, מודדת שינויי לחץ באוזן התיכונה בתגובה לקולות. בדיקה זו מעריכה את רגישותו וזמני התגובה של התינוק למגוון רחב של תדרים. לדברי החוקרים, לעתים קרובות אנשים עם אוטיזם סובלים מרגישות יתר, כלומר אפילו צלילים שקטים יחסית יכולים להרגיש כמו רעש מוחץ עבורם. אם רגישות זו מאובחנת בשלב מוקדם, אפשר להקל ולהפוך את חווייתו של התינוק בעולם להרבה פחות אינטנסיבית ומפחידה.


לפני קצת יותר משנה קיבלתי במרפאתי ילד בן 3 שלאחר מספר אבחונים, הרופאים קבעו כי הוא על ספקטרום האוטיזם. הילד לא דיבר, לא תיקשר בשום דרך אחרת, היו לו התקפי כעס גדולים, שיחק לבד . הוריו היו נואשים ולא חשבו להביא ילד נוסף לעולם  מהסיבה שכל יום היה להם קשה כל כך. הטיפול הראשון היה מסובך, הוא לא איפשר שייגעו בו, הוא בכה, לא רצה להיכנס לחדר הטיפולים. טיפלתי בו במסדרון . תוך כדי הטיפול הוא נרגע, ומטיפול לטיפול הוריו סיפרו לי על התקדמות בחיי היומיום שלו. טיפלתי בו במשך שנה פעם בשלושה שבועות ולאט לאט הוא התחיל לדבר, לשחק ולחייך. כעבור שנה,  אותו ילד דפק לי בדלת ושנכנס התיישב וביקש בעצמו שאטפל בו.

מחקר שנערך במכון הטכנולוגי של ניו יורק ומחקרים נוספים מהשנים האחרונות מצאו כי אוסטאופטיה מאפשרת לילדים עם צרכים מיוחדים וגם לילדים שאובחנו עם  אוטיזם, להתקדם ולהתפתח בצורה טובה יותר. זה לא תמיד ה-פיתרון אבל זה פיתרון. ילדים עם אוטיזם מתקשים באינטראקציות חברתיות, בשפה ובהתנהגות. לא משנה מה הגורם הידוע (דיסלוקציה גנטית למשל) או הלא ידוע (הפרעות התפתחותיות בלתי מוסברות, זיהום כימי ועוד), אוסטאופתיה שהיא טיפול טבעי ללא כאבים מאפשרת לעבוד על הפיזיולוגיה והאנטומיה של הילד ולשפר את מצבו.

במקרה של בעיות שפה, מטפלים באוסטיאופטיה על מספרי אזורים במוח שאחראים על שפה, הבעה ותקשורת. במקרה של הפרעות התנהגות, אזורים אחרים יטופלו. אוסטאופתיה גם מטפלת בתופעות משניות כמו ליקויי שמיעה או רגישות יתר לרעשים, בהרמוניה עם טיפולים אחרים שקיבלו המטופלים ואורח חיים מותאם. לכל מטופל מותאם פרוטוקול משלו בהתאם להיסטוריה משלו, מצבו הבריאותי ואישיותו.

אוסטאופתיה היא אלטרנטיבה מעניינת מאוד אשר הוכיחה את עצמה במשך עשרות שנים ובמיוחד בתחום האוטיזם. זו רפואה טבעית אשר מפותחת ומתפתחת ברחבי העולם. זו הסיבה שבמדינות רבות (אירופה, ארצות הברית, רוסיה, אוסטרליה ועוד) כבר מכירים באפקטיביות של אוסטיאופטיה ויילודים טריים מטופלים מיד לאחר לידתם על ידי אוסטאופתיים המאפשרים להם להיפטר מהמתחים שעברו במהלך הלידה ומונעים השלכות עתידיות על הבריאות שלהם. 

פמלה הראש, היא הבעלים של המרכז לאוסטאופטיה אוסטאולידה המפעיל סניפים בהוד השרון ובראשל”צ, בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת טולוז ובעלת ניסיון רב בטיפול אוסטיאופתי באמהות ותינוקות.

סימוכין:

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01676389

https://osteopathic.org/2019/01/07/researchers-sayauditory-testing-can-identifychildren-for-autism-screening/

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפרעות פוריות מלוות בעליה קלה בסיכון לאוטיזם בילדים (JAMA Netw Open)

    הפרעות פוריות מלוות בעליה קלה בסיכון לאוטיזם בילדים (JAMA Netw Open)

    בקרב ילדים להורים עם הפרעות פוריות תועדה עליה קלה בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם, אך קשר זה מתווך בחלקו ע”י גורמים מיילדותיים ונאונטליים וככל הנראה אינו מיוחס לטיפולי פוריות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים אודות הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם לאחר טיפולי […]

  • אוטיזם מלווה בשיעורים גבוהים של אובדנות ופגיעה עצמית (JAMA Netw Open)

    אוטיזם מלווה בשיעורים גבוהים של אובדנות ופגיעה עצמית (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי אבחנה של אוטיזם מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאובדנות ופגיעה עצמית, עם עליה גדולה יותר משמעותית בנשים לעומת גברים, גם לאחר תקנון למשתנים סוציו-דמוגרפיים, קשיים אינטלקטואליים ותחלואה פסיכיאטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי אוטיזם מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לפגיעה עצמית, מחשבות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר כלי חדש לאבחנת אוטיזם בילדים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר כלי חדש לאבחנת אוטיזם בילדים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור כלי חדש להערכת אוטיזם בילדים בגילאי 16 חודשים עד 30 חודשים, כך על -פי הצהרה לעיתונות מטעם חברת EarliTec Diagnostics. המומחים מסבירים כי אבחנה מוקדמת עשויה להשפיע רבות לילדים עם אוטיזם לקבל את התמיכה לה הם זקוקים על-מנת לפתח כישורי שפה ותקשורת, כמו גם […]

  • חוקרים מהאוניברסיטה העברית גילו מנגנון מולקולרי שמעורב בהתפתחות אוטיזם (הארץ)

    חוקרים מהאוניברסיטה העברית גילו מנגנון מולקולרי שמעורב בהתפתחות אוטיזם (הארץ)

    בכתבה שפורסמה ב”הארץ” מדווח כי חוקרים מהאוניברסיטה העברית זיהו מנגנון מולקולרי העשוי להיות קשור לאוטיזם. לפי הכתבה, הסיכוי להופעת אוטיזם עלול לגדול בעקבות עליה בריכוז  תרכובת של חנקן חמצני במח, בהתבסס על מודל של חיות מעבדה, וכן בנסיונות בתאים אנושיים. הם משערים כי זיהוי המנגנון יוכל בעתיד לסייע במאמצים לפיתוח טיפול לאוטיזם. לכתבה ב”הארץ”

  • הפרעה מהספקטרום האוטיסטי (CME, JAMA)

    הפרעה מהספקטרום האוטיסטי (CME, JAMA)

    הפרעה מהספקטרום האוטיסטי ASD (ר”ת של Autism spectrum disorder), היא הפרעה נוירו-התפתחותית המוגדרת על ידי ליקויים בתקשורת החברתית והתנהגויות מסוימות שחוזרות על עצמן, והיא נעה בחומרתה בין פגיעה קלה לחמורה. ASD מוכר כאוסף של הפרעות קשורות בעלות אטיולוגיות שונות. ביטויים של ASD הם הטרוגניים ויכולים לכלול אנשים עם מוגבלות שכלית ויכולות שפתיות מוגבלות, ואנשים עם […]

  • עליה בשכיחות אוטיזם בקרב ילדים ומתבגרים בארצות הברית (JAMA Pediatrics)

    עליה בשכיחות אוטיזם בקרב ילדים ומתבגרים בארצות הברית (JAMA Pediatrics)

    במכתב למערכת שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים מארצות הברית כי השכיחות של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בקרב ילדים ומתבגרים בארצות הברית עלתה במהלך השנים האחרונות, משיעור של 2.24% בשנת 2012 לשיעור של 3.14% בשנים 2019 ו-2020. החוקרים כותבים כי מספר מחקרים הראו כי שיעור הילדים בארצות הברית עם אבחנה של הפרעה מהספקטרום של […]

  • מה בין הפרעות אלרגיות בילדות מוקדמת ובין הסיכון ל-ADHD ואוטיזם? (Pediatr Allergy Immunol)

    מה בין הפרעות אלרגיות בילדות מוקדמת ובין הסיכון ל-ADHD ואוטיזם? (Pediatr Allergy Immunol)

     מנתונים חדשים מישראל שפורסמו בכתב העת Pediatric Allergy and Immunology עולה כי הפרעות אלרגיות בילדות מוקדמת מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder, או ADHD), ובהיקף קטן יותר, להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.  במחקר הרטרוספקטיבי בראשות דר’ שי נמט מהמרכז הרפואי קפלן ברחובות, נבחנו הנתונים אודות 119,874 בנים ו-114,323 בנות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה