Autism

הצהרת האיגוד האירופי לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה בנוגע לחיסונים כנגד וירוס הקורונה (ECTRIMS)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

האיגוד האירופי לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה (ECTRIMS) והאקדמיה האירופית לנוירולוגיה (EAN) פרסמו הצהרת עמדה משותפת בנושא החיסון ל-COVID-19 לחולים עם טרשת נפוצה. ההצהרה פורסמה ב-13 באוקטובר בכנס ה-37 של האיגוד שנערך באינטרנט. ההצהרה מסכמת כי החיסונים ל-COVID-19 הזמינים כיום בטוחים לחולי טרשת נפוצה. יתר על כן, היא קבעה כי החיסונים מעניקים הגנה זהה לחולי טרשת נפוצה כמו לאוכלוסייה הכללית. יוצאי דופן עשויים להיות מטופלים הנוטלים את מווסת S1P fingolimod ותרופות נגד CD20. עבור מטופלים אלה, הוכח כי ישנה תגובת נוגדנים מופחתת.

בהצגת ההצהרה נאמר כי “בסך הכל נראה שחולי טרשת נפוצה אינם מפתחים צורות חמורות יותר של COVID-19 בהשוואה למקרי ביקרות בריאים, אך חולים עם מוגבלות גבוהה יותר, טיפול כנגד CD20, או אנשים שטופלו בסטרואידים לאחרונה בסיכון גבוה יותר למחלה קשה. עד כה אין התוויות נגד ספציפיות לחיסונים כנגד COVID בחולי טרשת נפוצה. עלינו לפעול יחד עם המטופלים שלנו בכדי לשמור על ביטחונם תוך ייעול אסטרטגיות הטיפול וניהול הטרשת הנפוצה, בפרט אלה המטופלים ב-anti-CD20 ו-S1P modulators“.

באשר להשפעות אפשריות של חיסונים על הישנות/נכות בטרשת נפוצה, לא נצפו תופעות לוואי משמעותיות במחקר שנערך בישראל שכלל 435 חולים עם טרשת נפוצה שחוסנו במלואם עם חיסון ה-mRNA של פייזר. מחקר נוסף לא הראה שינויים משמעותיים בשיעור ההישנות בחודשיים שלאחר החיסון של חיסון פייזר בקרב 324 חולים עם טרשת נפוצה. “אין התוויות נגד ספציפיות לאף אחד מהחיסונים, במיוחד לחולי טרשת נפוצה בהשוואה לאוכלוסייה הכללית”, צוין בהצהרה.

הצורך והתזמון של הבוסטר לחיסון לא נקבעו בהצהרה. “זה נדון כעת לכלל האוכלוסייה. ההמלצות לחולי טרשת נפוצה לא יהיו שונות באופן משמעותי מאלו של האוכלוסייה הכללית, מלבד אולי לאוכלוסיות ספציפיות כמו אלו שמטופלים בתרופות אנטי-CD20 או פינגולימוד”, נאמר בהכרזה. כרגע לא מומלץ לבצע בדיקת נוגדנים להערכת חסינות לאחר החיסון כנגד COVID, כיוון שלא תועדה תועלת קלינית והתאמה של הסרולוגיה להגנה לאחר החיסון. בדיקת נוגדנים אינה מעריכה את התגובה החיסונית התאית, שעשויה למלא תפקיד בהגנה המיוצרת על ידי חיסונים, על פי ההצהרה.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה