Bacterial infections

שינויים בהרכב המטבוליטים במערכת העיכול עשויים לסייע בחיזוי הסיכון למחלת לב כלילית (J Am Coll Cardiol)

נתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology תומכים בחשיבות TMAO (Trimethylamine N-Oxide) כחלק מהמיקרוביום של מערכת העיכול כגורם העשוי לנבא מחלת לב כלילית, אך גם מצביעים על החשיבות האפשרית של דיאטה לשינוי השפעות שליליות אלו.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין שינויים לאורך 10 שנים ברמות TMAO בפלזמה ובין היארעות מחלת לב כלילית. המחקר כלל 760 נשים בריאות בתחילת הדרך ורמות TMAO בפלזמה נמדדו בשתי נקודות זמן: 1989-1990 ו-2000-2002 והחוקרים חישבו את השינוי ברמות TMAO. ל-380 חולים עם אבחנה חדשה של מחלת לב כלילית התאימו החוקרים 380 ביקורות תואמות.

ללא תלות ברמות TMAO הראשוניות, העליה לאורך 10 שנים ברמות TMAO נקשרה בקשר משמעותי עם סיכון מוגבר למחלת לב כלילית (סיכון יחסי בשליש העליון של 1.58); סיכון יחסי לכל שינוי של סטיית תקן של 1.33. בקרב משתתפים עם רמות TMAO מוגברות (שליש עליון) בשתי נקודות הזמן תועד הסיכון היחסי הגבוה ביותר של 1.79 למחלת לב כלילית, בהשוואה לאלו עם רמות TMAO נמוכות באופן עקבי. יתרה מזאת, החוקרים מצאו כי הקשר בין השינוי ברמות TMAO לאורך עשור ובין מחלת לב כלילית היה בולט עוד יותר בנוכחות דפוסי תזונה לא-בריאים וחלש יותר עם הקפדה על הרגלי תזונה בריאה.

ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין עליה ארוכת טווח ברמות TMAO ובין סיכון מוגבר למחלת לב כלילית, כאשר הערכה חוזרת של TMAO לאורך עשר שנים סייעה לזהות נבדקים בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית. הרגלי התזונה עשויים להשפיע על הקשר הנ”ל.

J Am Coll Cardiol. Published online February 17, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה