Bipolar Disorder

האם טיפול בנוגדי-דיכאון מעלה את הסיכון לדימומים מוחיים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

שבץ

בניגוד לממצאים קודמים, טיפול בתרופות ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) אינו מלווה בסיכון מוגבר לדימום תוך-מוחי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. עם זאת, לפחות מומחה אחד קורא לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין טיפול בתרופות ממשפחת SSRI ובין סיכון מוגבר לדימום תוך-מוחי , ככל הנראה כתוצאה מפגם בתפקוד טסיות. במטרה לבחון את הנושא, הם בחנו את הנתונים ממאגר Florida Stroke Registry וזיהו 127,915 משתתפים עם דימום תוך-מוחי בין ינואר 2010 ועד דצמבר 2019.

מהנתונים עלה כי 11% מאלו שקיבלו מרשם לטיפול בנוגדי-דיכאון אובחנו עם דימום תוך-מוחי, בהשוואה ל-14% מאלו שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון.

מניתוח רב-משתני שכלל תקנון לגיל, גזע, היסטוריה קודמת של יתר לחץ דם, סוכרת וטיפול פומי בנוגדי-קרישה, נוגדי-טסיות וסטטינים, מטופלים בנוגדי-דיכאון היו בסיכון דומה לדימום תוך-מוחי ספונטאני כמו חולים שלא קיבלו טיפול נוגד-דיכאון (יחס סיכויים של 0.92, רווח בר-סמך 95% של 0.85-1.01).

בסך הכול, 3.4% מכלל החולים עם דימום תוך-מוחי ו-9% מאלו עם נתונים זמינים אודות הטיפול נוגד-דיכאון הספציפי, שוחררו מבית החולים תחת טיפול בנוגדי-דיכאון, כאשר לרוב מדובר היה בתרופה ממשפחת SSRI (74%).

מומחים בתחום מסבירים כי מדובר בממצאים חשובים, בעיקר לאור השכיחות הגבוהה של דיכאון לאח אירוע מוחי והעובדה כי תרופות ממשפחת SSRI הן הראשונות הניתנות במקרים אלו. עם זאת, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לאשר את הממצאים וכן לבחון אם תרופות ממשפחת SSRI הניתנות לאחר אירוע מוחי מלוות בסיכון מוגבר לאירוע מוחי חוזר.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה