Bleeding

טיפול מונע באספירין בקשישים מעלה את הסיכון לדימומים חמורים ממערכת העיכול (Gut)

טיפול מונע באספירין במינון נמוך מלווה בעליה של 60% בסיכון לדימומים ממערכת העיכול בקשישים, כולל עליה של 87% בסיכון לדימום ממערכת העליונה ועליה של 36% בסיכון לדימום ממערכת העיכול התחתונה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Gut.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הסיכון לדימומים חמורים ממערכת העיכול בקשישים תחת טיפול באספירין. הם חישבו את ההיארעות, גורמי סיכון והסיכון האבסולוטי לאירועים אלו על-בסיס נתונים ממאגר ASPREE (ASPirin in Reducing Events in the Elderly) לשנים 2010-2017, שכלל קשישים בגילאי 70 שנים ומעלה.

התוצא העיקרי היה דימום ממערכת העיכול אשר הוביל לקבלת עירוי, אשפוז, ניתוח או תמותה.

לאורך חציון מעקב של 4.7 שנים תועדו 137 אירועי דמם ממערכת העיכול העליונה (89 בקבוצת הטיפול באספירין ו-48 בקבוצת הפלסבו; יחס סיכון של 1.87, p<0.01) ו-127 אירועי דמם ממערכת העיכול התחתונה (73 במטופלים באספירין ו-54 בזרוע הפלסבו; יחס סיכון של 1.36, p=0.08), עדות לעליה של 60% בסך אירועי דמם. החוקרים מדווחים על שני אירועי דמם פטאליים בזרוע הפלסבו.

מניתוח הנתונים עלה כי גיל, הרגלי עישון, יתר לחץ דם, מחלת כליות כרונית והשמנה הובילו לעליה בסיכון לדימומים.

הסיכון האבסולוטי לדימום לאחר חמש שנים עמד על 0.25% באדם בן 70 שנים שלא נטל טיפול באספירין ועלה עד 5.03% בנוכחות טיפול באספירין באדם בן 80 עם גורמי סיכון נוספים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול באספירין הוביל לעליה של 60% בסיכון לאירועי דמם ממערכת העיכול; עם זאת, הסיכון האבסולוטי לדימום חמור לאחר חמש שנים היה מתון במטופלים צעירים ובריאים. נתונים אלו עשויים לסייע למטופלים ולרופאים לקבל החלטה מושכלת אודות טיפול מונע באספירין.

Gut 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה