Bleeding

מהי התרופה הטובה ביותר לטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של אפילפסיה? (The Lancet)

חוקרים מבריטניה מדווחים במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet כי Valproate (דפאלפט) הינה תרופת הבחירה הטובה ביותר לאפילפסיה כללית וכי Lamotrigine (למיקטל) הינו הטיפול הטוב ביותר במקרים של אפילפסיה מוקדית.

החוקרים השלימו מחקר אקראי-מבוקר בתווית-פתוחה, במטרה לערוך השוואה בין Levetiracetam (קפרה) עם Valproate כטיפול קו-ראשון לחולים עם אפילפסיה כללית או לא-מסווגת. המחקר כלל מבוגרים וילדים בגילאי 5 שנים ומעלה, אשר טופלו ב-69 מרכזים ברחבי בריטניה בשל לפחות שני פרכוסים בעברם. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול ב-Levetiracetam או Valproate.

מדגם המחקר כלל 520 משתתפים אשר גויסו למחקר בין 30 באפריל, 2013, ועד 2 באוגוסט, 2016, והיו במעקב למשך שנתיים נוספות. מבין אלו, 260 משתתפים טופלו ב-Levetiracetam ו-260 חולים טופלו ב-Valproate. גיל המשתתפים החציוני עמד על 13.9 שנים, 65% היו בנים, 397 חולים אובחנו עם אפילפסיה כלית ו-123 עם אפילפסיה לא-מסווגת.

הטיפול ב-Levetiracetam לא ענה על הקריטריון להגדרת העדר-נחיתות בניתוח מרווח הזמן עד הפוגה בת 12 חודשים. ניתוח לפי-פרוטוקול מצא כי שיעורי ההפוגה היו גבוהים יותר עם Valproate לעומת Levetiracetam.

אירועים חריגים דווחו ב-96 משתתפים (37%) שטופלו ב-Valproate וב-107 משתתפים (42%) שחולקו לטיפול ב-Levetiracetam. תועדו שני מקרי תמותה, אחד בכל קבוצה, אשר לא היו קשורים לטיפול במסגרת המחקר. הערכת מאזן עלות-תועלת הדגימה עדיפות ל-Valproate על-פני Levetiracetm.

בהשוואה ל-Valproate, טיפול ב-Levetiracetam לא היה עדיף קלינית או מבחינת מאזן עלות-תועלת לטיפול בחולים עם אפילפסיה כללית.

להשוואת טיפול ב-Lamotrigine, Levetiracetam או Zonisamide בחולים עם אבחנה חדשה של אפילפסיה מוקדית בחנו חוקרים את תוצאות הטיפול ב-990 חולים אשר חולקו באקראי לאחת משלוש התרופות.

מהנתונים עלה כי Levetiracetam לא ענה על קריטריון העדר-נחיתות להשגת הפוגה בת 12 חודשים, בהשוואה ל-Lamotrigine, אך Zonisamide הדגים העדר-נחיתות לעומת Lamotrigine.

מניתוח לפי-פרוטוקול עלה כי שיעורי ההפוגה לאחר 12 חודשים היו גבוהים יותר עם Lamotrigine, בהשוואה ל- Levetiracetam (יחס יסכון של 1.32, רווח בר-סמך 97.5% של 1.05-1.66) ו-Zonisamide (יחס סיכון של 1.37, רווח בר-סמך 97.5% של 1.08-1.73).

אירועים חריגים דווחו ע”י 108 חולים (33%) שהחלו טיפול ב-Lamotrigine, 144 חולים (44%) שהחלו טיפול ב- Levetiracetam ו-146 חולים (45%) שטופלו ב-Zonisamide. במהלך המחקר תועדו 37 מקרי תמותה. מהערכת מאזן עלות-תועלת עלה יתרון ל-Lamotrigine השוואה ל- Levetiracetam ו-Zonisamide.

ממצאי המחקרים הללו עשויים לסייע בבחירת הטיפול המתאים לחולים עם אבחנה חדשה של אפילפסיה כללית ואפילפסיה מוקדית.

The Lancet 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה