Brain Cancer

התקן ניטור לבבי מזהה הפרעות קצב לב בחולים תחת טיפול בתרופות פסיכיאטריות (JAMA Psychiatry)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התקן לניטור לבבי (Implantable Loop Recorder) מהווה אמצעי ישים ומקובל לניטור הפרעות קצב לב בחולים תחת טיפול בתרופות פסיכוטרופיות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים קודמים להערכת היארעות קצב לב בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות. במחקר קודם שכלל 103 חולים עם חשד לאפילפסיה (גיל ממוצע של 46 שנים), שהיו במעקב לאורך תקופה ממוצעת של 2.3 שנים, שיעורי היארעות הפרעות קצב לב במהלך המעקב עמדו על 21%.

נתונים שנאספו מתשעה מחקרים להערכת ILR, אשר בחנו אירועי סינקופה ללא-הסבר, הדגימו חציון ערך אבחנתי של 35% (טווח, 26% עד 51%). במחקר הנוכחי, החוקרים ביקשו לקבוע את הישימות של ניטור הפרעות קצב לב עם ILR, כמו גם את היארעות הפרעות קצב לב ב-20 חולים (11 נשים; גיל חציוני של 37 שנים) עם הפרעות פסיכיאטריות אך ללא מחלת לב קודמת, אשר נטלו תרופות פסיכוטרופיות למשך שישה חודשים ומעלה .

כל המשתתפים במחקר עברו החדרת ILR, מכשיר קטן המושתל מתחת לעור החזה. במהלך פעילויות השגרה של הנבדק, ההתקן יכול לזהות ולהעביר מידע אודות הפרעות קצב מוגדרות מראש. כל המשתתפים במחקר קיבלו טיפול פסיכו טרופי, כאשר 19 חולים טופלו בתרופות אנטי-פסיכוטיות,  טופלו בנוגדי-דיכאון, שניים טופלו ב-Valproate ושבעה טופלו בבנזודיאזפינים.

בכל המשתתפים תועד קצב סינוס, ללא חסימה של צרור הולכה ובכל המקרים תועד אקו-לב תקין בתחילת המחקר ובסופו.

מבין המשתתפים במחקר, 19 השלימו את ניטור ILR לאורך שנתיים; באחד הוסר המכשיר מוקדם בשל גירוי עורי מתמשך. מהנתונים עולה כי הפרעות קצב לב תוארו ב-4 נבדקים (21%) וכללו מקרה אחד של טכיקרדיה חדרית לא-ממושכת ושני מקרים של חשד ל-AVNRT (Atrioventricular Nodal Reentry Tachycardia). בשני חולים בוצע שיוני בטיפול התרופתי במהלך תקופת המחקר בשל הפרעות קצב לב או הארכת מרווח QT.

מהממצאים עולה כי יש להשלים בדיקה לבבית נרחבת בחלק מהחולים הללו. יש מקום למחקרים נוספים במטרה לבחון את התועלת הקלינית של גישה זו בהנחיית בחירת הטיפול התרופתי וזיהוי גורמי סיכון להפרעות קצב לב.

JAMA Psychiatry 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה