Breast Feeding

הנקה בלעדית לאורך זמן, והמשך הנקה ביחד עם מזון משלים לזמן ממושך קשורים לסיכון קטן יותר לאלרגיות למזון בתינוקות (Pediatrics)

המשך הנקה גם לאחר שהתינוק החל לאכול מוצק, והמתנה עד גיל 17 שבועות לפני התחלת האכלה באוכל מוצק קשורים לפחות אלרגיות למזון בתינוקות, כך עולה ממחקר חדש מ-Pediatrics .

במחקר מבוקר מקרה זה השתתפו 1,140 אימהות לתינוקות שהשתתתפו במחקר ה-PIFA שנערך באנגליה (שגוייסו בין 2006-2008 ) ואשר אובחנו כסובלים מאלרגיה למזון בגיל שנתיים, אשר מולן נבדקה קבוצת ביקורת של אימהות לתינוקות ללא אלרגיה למזון.

במחקר הנוכחי התבקשו האימהות להציג את היומנים שבו הן תיעדו את המזון והשתייה שניתנו לתינוקות במשך השנה הראשונה לחייהם.

החוקרים מצאו שהגיל החציוני לאבחנה של אלרגיה למזון היה 56 שבועות, כשהאלרגיה הנפוצה ביותר הייתה לביצים. הסימפטומים הנפוצים ביותר היו אקזמות, והקאות.

כ-95% מהנשים שהשתתפו החלו בהנקה שנמשכה לתקופה חציונית של 20 שבועות (בטווח שבין 0-64 שבועות), כשמשך ההנקה הבלעדית החציונית היה 8 שבועות (1-26), וכ-50% מהאימהות הניקו ללא תוספות מזון למשך תקופה חציונית של 9 שבועות.

נמצא שעבור תינוקות אשר הוזנו בחלב פרה וחלב אם, משך ההזנה המשותף היה 5.5 שבועות בממוצע בקבוצת התינוקות האלרגיים ו-9 שבועות בקבוצת הביקורת, עם מובהקות להבדל סטטיסטי בין שתי הקבוצות של p=0.015 .

החוקרים מציינים כי המימצאים הדגימו אפקט הגנה מפני אלרגיה למזון כאשר חלב פרה, בכל צורה שהיא, ניתן לתינוקות ביחד עם חלב אם. להערכתם, חלב אם מפתח סבילות אורלית בשל תכונותיו האימונולוגיות.

החוקרים חישבו גם את הגיל החציוני לתחילת תזונה מוצקה שהיה 20.3 שבועות בסה”כ. בקבוצת האלרגיה נמצא שאכילה של מזון מוצק הייתה מוקדמת יותר באופן מובהק  (P = .044) בהשוואה לקבוצת הביקורת .  יותר תינוקות בקבוצת האלרגיה נחשפו למזון מוצק לפני גיל 16 שבועות בהשוואה לקבוצת הביקורת (35% לעומת 14%, p=0.011).

החוקרים מסכמים כי על אנשי מקצוע לייעץ ולעודד הנקה בלעדית למשך ארוך יותר ככל האפשר, ולאחר מכן המשך הנקה ביחד עם התחלת האכלה של מזון משלים תוך שאיפה למקסימום זמן של תזונה משולבת של חלב אם ומזונות אחרים.

  Pediatrics. Published online November 18, 2013.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה