Breast Feeding

הערכת השפעות חלב אם מתורמת על התפתחות פגים (JAMA)

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת JAMA עולה כי ביילודים בעלי משקל לידה נמוך מאוד שניזונו מתוספת חלב אם מתורמת בנוסף לחלב אם לא חל שיפור בתוצאות נוירו-התפתחותיות, בהשוואה ליילודים שניזונו מפורמולה.

במסגרת המחקר האקראי נכללו 363 יילודים בעלי משקל לידה נמוך מאוד, שגויסו מארבע יחידות טיפול ביילודים באונטריוף קנדה, בתוך 96 שעות מהלידה. היילודים ניזונו מחלב תורמת או מפורמולה למשך 90 ימים או עד לשחרור כאשר חלב אם לא היה זמין.

התוצא העיקרי היה מדד תפקוד קוגניטיבי לפי Bayley-III (Bayley Scales of Infant and Toddler Development, Third Edition) בגיל מתוקן של 18 חודשים. תוצאים משניים כללו את מדדי שפה ותפקוד מוטורי בסולם זה, כמו גם מדדי גדילה ותמותה ותחלואה.

מבין 840 יילודים זמינים להערכה, 363 יילודים חולקו באקראי (181 לחלב תורמת ו-182 לפורמולה); מבין השורדים, עבור 299 (92%) יילודים היו נתונים אודות המצב הנוירו-התפתחותי. משקל הלידה הממוצע וגיל ההיריון של היילודים עמדו על 996 גרם ו-27.7 שבועות, בהתאמה. לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית במדד התפקוד הקוגניטיבי (מדדים מתוקנים של 92.9 נקודות בקבוצת היילודים שניזונו מחלב תורמת לעומת 94.5 באלו שניזונו מפורמולה), במדדי שפה (87.3 לעומת 90.3, בהתאמה), או תפקוד מוטורי (91.8 לעומת 94.0, בהתאמה). החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים סטטיסטית בשיעור היילודים החיוביים למדד תחלואה ותמותה (43% מהיילודים שניזונו מחלב תורמת ו-40% מאלו שניזונו מפורמולה) או שינויים במדדי הגדילה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ביילודים בעלי משקל לידה נמוך מאוד, השימוש בתוספת חלב מתורמת, בהשוואה לפורמולה, לא הביא לשיפור נוירו-התפתחותי בגיל מתוקן של 18 חודשים.

JAMA. 2016;316: 1897-1905

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה