Breast Feeding

סיכויים מופחתים להצלחת הנקה בנשים עם השמנת יתר- גורמי הסיכון, אספקטים קליניים, והכוונה (Int Breastfeed J)

מאת צוות MYMILK

השמנת יתר מקושרת לאספקת חלב נמוכה בהתחלת הנקה, וכן לירידה במשך הנקה ממוצע ובסיכויים מופחתים להנקה בלעדית. עליה באחוז השמנה בגיל הפוריות מעלה את הצורך לבדיקת גורמי הסיכון להצלחת הנקה נמוכה באוכלוסיה זו. מחקר מראה את חשיבות ההנקה להורדת הסיכון להשמנת יתר באמהות ובתינוקן. סקר ספרותי של השנים 1995-2014 הראה כי גורמים המשפיעים על התחלת הנקה כוללים פקטורים מכאנים ועיכוב בייצור החלב המשפיעים על התחלת ההנקה. הנקה לאורך זמן נמצאה כמושפעת מגורמים הורמונליים ופסיכולוגים. המאמר מתייחס לטכניקות שנמצאו כיעילות להגברת הצלחת הנקה באוכלוסיית הסיכון.

הספרות המקצועית מציינת כי מספר פקטורים אשר מעלים את הסיכון לעיכוב בייצור החלב בהשמנת יתר באמא, כגון עליה בסיכון לאדמומיות בשד, צירי לידה ממושכים, עליה בסיכון ללידה קיסרית. מנגנונים נוספים כוללים מנגנונים הורמונלים כגון מנגנונים המווסתים עי לפטין (מעקב את ההורמון אוקסטוצין), רמות נמוכות של פרולקטין שחשוב ליצירת החלב, ומנגנונים המווסתים עי אינסולין שנמצא כמווסת את ייצור החלב.

איתור מוקדם ואיבחון של עיכוב בייצור החלב, תוך דגש על אוכלוסיות הסיכון ובכללם נשים עם השמנת יתר, חשובים לקביעת הצלחת הנקה לאורך זמן.

Int Breastfeed J.2015 Jul 1;10:21. doi: 10.1186/s13006-015-0046-5. eCollection 2015.

Reduced breastfeeding rates among obese mothers: a review of contributing factors, clinical considerations and future directions.
Bever Babendure J1,Reifsnider E1,Mendias E2,Moramarco MW1,Davila YR2.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה