Breast Feeding

ילדים רבים עם COVID-19 אינם מציגים תסמינים קלאסיים של הזיהום (Hosp Pediatr)

מרבית הילדים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה לא סבלו ממחלה נשימתית, כך עולה מנתוני מחקר רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת Hospital Pediatrics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ילדים היוו פחות מ-5% מכלל מקרי COVID-19 בארצות הברית, אך אין נתונים רבים אודות ההתייצגות הקלינית של ילדים עם הזיהום הנגיפי.

מדגם המחקר כלל 22 ילדים בגילאי 11 ימים עד 18 שנים (45% תינוקות מתחת לגיל שנה), אשר נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה בבדיקת PCR ואושפזו לבית חולים יחיד לאורך תקופה של ארבעה שבועות, בין 18 במרץ ועד 15 באפריל, 2020.

מבין הילדים, 9 חולים (41%) התייצגו עם מחלה נשימתית ו-7 (32%) נדרשו לתמיכה נשימתית. מבין ארבעה חולים שנדרשו להנשמה מלאכותית, שניים סבלו ברקע ממחלת ריאות. שני החולים האחרים שנדרשו לאינטובציה כללו חולה אחד עם שיתוק מוחין וסטאטוס אפילפטיקוס וחולה אחד שהתייצג עם דום לב.

מרבית הילדים אושפזו בתוך 3 ימים מהופעת התסמינים ולא תועדו מקרי תמותה במהלך תקופת המחקר. התסמין הנפוץ ביותר כלל חום ללא מקור ברור בחמישה תינוקות בגילאי 11-35 ימים, אשר היו בריאים בד”כ (23%). כל חמשת הילדים הללו השלימו הערכת אלח-דם, קיבלו טיפול אנטיביוטי אמפירי ושוחררו לביתם עם תרביות שליליות לחיידקים בתוך 48-72 שעות. 10 ילדים נוספים הופיעו עם חום בשילוב עם תסמינים נוספים.

תסמינים אחרים כללו תסמינים נשימתיים (9 חולים), עייפות (6 חולים), פרכוסים (2 חולים) וכאבי ראש (חולה אחד).

מרבית הילדים עם מחלה נשימתית קיבלו טיפול תומך וטיפול אנטיביוטי, אך שלושה מאלו תחת הנשמה מלאכותית קיבלו גם טיפול ב-Remdesivir; כל השלושה בסופו של דבר נגמלו מהנשמה.

הפרעות נוירולוגיות תועדו בשני חולים: ילד בן 11 שנים שהיה בריא בד”כ והתייצג עם חום, כאבי ראש, בלבול ופרכוס, אך בסופו של דבר חל שיפור ללא סיבוכים; וילדה בת 12 שנים עם שיתוק מוחין עם אבחנה חדשה של פרכוס ונדרשה להנשמה מלאכותית, אך בסופו של דבר השתפרה למצבה הבסיסי.

ממצאי המחקר עומדים בניגוד לנתונים המוקדמים לפיהם מחלה נשימתית בחומרה שונה הייתה התמונה הקלינית העיקרית בילדים עם COVID-19, אך תמכו במטה-אנליזה עדכנית יותר שכללה 551 מקרים.

הממצאים גם מדגישים את חשיבות בדיקות אוניברסאליות של ילדים, כאשר בדיקת כל המאושפזים לא רק תוביל לזיהוי מוקדם של מקרים במהלך האשפוז, אך גם תסייע במניעת חשיפה לא-מכוונת של חולים אחרים ואנשי צוות רפואי, תסייע בבידוד הנדבקים ובשימוש בציוד מיגון אישי.

Hosp Pediatr 2020, July

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות לוותה בקיצור משך השהות באשפוז לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, בהשוואה לגישת טיפול סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות בקרב חולים שעברו ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך או הברך והשלימו הערכה קדם-ניתוחית […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה