Breast Feeding

ירידה בשיעור הלידות המוקדמות במהלך מגפת COVID-19 (חדשות CTV) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

חוקרים מקנדה מנסים להבין את הסיבה למגמה שתועדה ברחבי העולם לפיה נרשמה ירידה בשיעור הלידות המוקדמות במהלך תקופת מגפת COVID-19. מתחילת המגפה, בתי חולים זיהו ירידה משמעותית במספר האימהות שילדו פגים.

בחודשים הראשונים של המגפה נרשמה בקלגרי ירידה של 37% במספר התינוקות שנולדו מוקדם, באדמונטון נרשמה ירידה של 20% ובאוטווה תועדה ירידה של כ-30%. בהליפקס נרשמה ירידה דרמטית של 80% בשיעור התינוקות שנולדו מוקדם. החוקרים מסבירים כי הם היו מצפים לראות דווקא עליה בשיעור הלידות המוקדמות, בשל הדחק והמתח על-רקע המגפה.

המגמה הנ”ל אינה נכונה רק בקנדה, כאשר בדנמרק נרשמה ירידה של קרוב ל-90% בשיעור הלידות המוקדמות, באירלנד נרשמה ירידה של 70% בשיעור התינוקות במשקל לידה נמוך מאוד ובארצות הברית ואוסטרליה גם דווח על שיעורים נמוכים יותר.

כעת, קבוצה של חוקרים מאוניברסיטת מניטובה מובילה מחקר בינלאומי בתקווה ללמוד אם המגמה הנ”ל הינה סטייה סטטיסטית בלבד, או שמדובר בחלק מתופעה גדולה יותר הקשורה לשינויים באורח החיים של רבים בתקופת המגפה. באופן אידיאלי, הממצאים עשויים לשפוך אור על הגורמים ללידות מוקדמות ולסייע בהבנת דרכים לשמור על בריאות התינוקות ולידה במועד.

החוקרים מתכננים להשלים סקר ב-19 מדינות ולכלול עשרות רופאים במטרה להבין טוב יותר את הנתונים הסטטיסטיים. למרות שהמחקר מצוי בחיתוליו, מדענים כבר מעלים מספר תיאוריות אפשריות לממצאים הללו, כולל ירידה בזיהום אוויר, הפחתת חשיפה לזיהומים אחרים והעובדה כי בזמן סגר, נשים הרות רבות נותרות בבית עם חשיפה מופחתת לדחק גופני.

החוקרים מציינים כי המגמה הנ”ל לא תועדה בכל מקום, כאשר ביחידות טיפול נמרץ במונטריאול ובלונדון שבקנדה לא חל שינוי בשיעור הלידות המוקדמות במהלך הסגר.בבריטניה תועדה מגמה מטרידה יותר של עליה בשיעורי לידות מת, מגמה שנקשרה עם עליה בדחק אימהי, אך רופאים טוענים כי אין עדויות התומכות במגמה זו בקנדה.

מתוך הודעת CTV News

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

למרות שמחקר זה לא פורסם עדיין בעיתון מדעי רשמי הרי שזו מגמה מאד מעניינת. קיים הרושם שגם בישראל יש ירידה בשיעור לידות הפגים במהלך מגיפת הקורונה. מסתבר שלא רק על וירוס הקורונה איננו יודעים הרבה אלא גם על הסיבות ללידות פגים. במידה ויתגלה כי התופעה הזו מתמשכת, הרי ישנה חשיבות רבה לנסות ולהבין מדוע קרתה. למישהו יש רעיונות?

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה