Breast Feeding

הגישה המומלצת להזנה אנטרלית של ילדים ביחידות טיפול נמרץ (מתוך כנס ה-SCCM)

במסגרת הרצאה שניתנה בכנס ה-Society for Critical Care Medicine שטחו מומחים את הגישה המומלצת להזנה אנטרלית של ילדים ביחידות טיפול נמרץ, כאשר העיקרון הוא פשוט: הזנה מוקדמת ונכונה.

ידוע כי טיפול תזונתי משחק תפקיד חשוב בהתמודדות של ילדים עם מחלה כרונית, אך לאחרונה הצטברו עדויות לפיהן טיפול זה עשוי לקצר את המחלה ולהפחית את התגובה הדלקתית במקרים של מחלה אקוטית. ללא הזנה אנטרלית, המצב הפרו-דלקתי של מחלה קריטית עשוי להוביל לאי-סבילות הזנה, הפרעה בתפקוד מערכת החיסון וכשל איברים.

רק מחקר אקראי אחד ניסה למצוא מענה לשאלת תזמון אופטימאלי של הזנה אנטרלית בילדים במצב קריטי. באותו מחקר נכללו 120 ילדים ביחידות טיפול נמרץ, אשר חולקו באקראי להזנה אנטרלית מוקדמת (6-24 שעות לאחר אשפוז) או מאוחרת (למעלה מ-24 שעות לאחר אשפוז). לא תועדו הבדלים במשך האשפוז התוצא העיקרי בין הקבוצות.

עוד תיארו המומחים את תוצאות הזנה אנטרלית מוקדמת בניתוח משני של מחקר Heart and Lung Failure-Pediatric Insulin Titration, בו נמצא כי הזנה אנטרלית מוקדמת לוותה בשיעורים נמוכים יותר של תמותה ביחידות טיפול נמרץ. באותה סקירה של 608 ילדים, הזנה אנטרלית מוקדמת לוותה גם במספר גדול יותר של ימים ללא אשפוז ביחידת טיפול נמרץ, יותר ימים ללא הנשמה ושכיחות נמוכה יותר של פגיעה בתפקוד איברים.

המחקר הגדול ביותר להערכת הזנה אנטרלית בילדים במצב קריטי נערך בשנת 2014, כאשר נבחנו באופן רטרוספקטיבי נתונים אודות 5,105 ילדים מ-12 יחידות טיפול נמרץ במטרה לקבוע את ההשפעה של הזנה אנטרלית מוקדמת על התמותה ביחידות טיפול נמרץ. מהנתונים עלה כי הזנה אנטרלית מוקדמת לוותה בסיכוי קטן במחצית לתמותה, בהשוואה לאלו שלא קיבלו הזנה זו בשלב מוקדם.

ההנחיות העדכניות לטיפול במצבי אלח-דם תמכו בהזנה אנטרלית מוקדמת, תוך פחות 48 שעות מזיהוי הלם ספטי בילדים ללא התוויות-נגד להזנה אנטרלית. ההנחיות קובעות כי יש להמשיך בהזנה אנטרלית בצורה הדרגתית עד להשגת היעדים התזונתיים.

כל העדויות הזמינות שנכללו בהנחיות ה-Society for Critical Care Medicine וה-American Society of Parenteral and Enteral Nutrition לתמיכה תזונתית בילדים במצב קריטי תמכו בהזנה אנטרלית מוקדמת, 24-48 שעות לאחר אשפוז ליחידת טיפול נמרץ בילדים, בכלל המקרים המתאימים.

מתוך כנס ה-SCCM

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה  (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מטרת מחקר זה, שפורסם בעת האחרונה במגזין הנחשב Lancet, הייתה לבדוק את הקשר ארוך הטווח בין תכונות תאבון בגיל צעיר לבין התפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות. המחקר נעזר בכלִי מדידה מְתוּקָף, שאלון הרגלי האכילה בילדים, ה-Child Eating Behavior Questionnaire  (CECQ), ובעוקְבוֹת משתי מדינות – הולנד ובריטניה.   שכיחותן של הפרעות האכילה עולה והטיפול […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה