Breast Feeding

האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה תומך בשימוש בבלון תוך-קיבתי לטיפול בהשמנה (Gastroenterology)

האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה (America Gastroenterology Association) פרסם המלצות חדשות אודות מקומו של בלון תוך-קיבלתי בטיפול בהשמנה, בעקבות עדויות שהוכיחו כי מדובר בהתערבות המובילה לשיפור בירידה במשקל מעבר לגישות לא-פולשניות.

המומחים מסבירים כי במטופלים בהם גישות מסורתיות להפחתת משקל נכשלו, בלון תוך-קיבתי הדגים ירידה גדולה יותר במשקל הגוף, שיפור מדדים מטבוליים מעבדתיים ושינוי חיובי במספר מחלות הקשורות בהשמנה.

בכל הנוגע לירידה במשקל, שימוש בבלון תוך-קיבתי לווה בירידה גדולה יותר במשקל הגוף לאחר 6, 9 ו-12 חודשים מהצבת הבלון, בהשוואה לטיפול סטנדרטי בלבד. עם זאת, היקף הירידה במשקל ירד באופן אינקרמנטלי עם כל תקופת זמן עוקבת.

המומחים טוענים כי אין ספק כי השימוש בבלון תוך-קיבלתי עם התערבות לשינוי אורחות חיים הינה גישה עדיפה על שינוי אורחות החיים בלבד להפחתת משקל בטווח הקצר (לפחות ב-12 החודשים הראשונים לאחר הכנסת הבלון).

למרות שטיפולים בריאטריים אנדוסקופיים התפתחו ככלי אטרקטיבי להפחתת משקל, פחות מ-5% מהחולים עם השמנה הפונים לקבלת טיפול להפחתת משקל מודעים לאפשרויות ההתערבות האנדוסוקפית. תקוות המומחים היא כי ההנחיות החדשות יובילו לתהליכי קבלת החלטות משותפים בין הרופאים מהטופלים במטרה לקבוע אם הכנסת בלון תוך-קיבתי הינה האפשרות הטובה ביותר להפחתת משקל.

להלן עיקרי ההמלצות של האיגוד בכל הנוגע לשימוש בבלון תוך-קיבתי כטיפול בהשמנה:

·       במטופלים עם השמנה המעוניינים בהתערבות להפחתת משקל יש לשקול שימוש בבלון תוך-קיבלתי להגברת ההשפעה של שינויי אורחות חיים בעצימות מתונה-עד-גבוהה.

·       להפחתת הסיכון לדימום ממערכת העיכול, יש מקום לטיפול מניעתי במעכבי תעלות מימן.

·       במהלך הכנסת הבלון התוך-קיבתי, נדרש טיפול בחומרי הרדמה הכרוכים בסיכון נמוך לבחילות ולאחר מכן יש להמשיך בטיפול נוגד-בחילה למשך שבועיים.

·       למרות שאין צורך בבדיקות סקר להערכת חסרים תזונתיים סביב ההתערבות, על המטופלים להקפיד על נטילת 1-2 כדורי מולטי-ויטמין לאחר הפרוצדורה.

·       לשמירה על הפחתת המשקל לאחר הסרת הבלון מומלץ לשקול התערבויות תזונתיות, טיפול תרופתי, הכנסה חוזרת של בלון תוך-קיבתי, או ניתוח בריאטרי, כאשר ההחלטה תתקבל בשיתוף בין הרופא והמטופל.

Gastroenterology 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות תוספת פרוביוטיקה לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית, כאשר מהממצאים עולה ירידה בשיעורי התלקחות מחלת המעי הדלקתית בחולים בהפוגה קלינית, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי משנית לטיפול. יתרה מזאת, טיפול פרוביוטי עשוי להביא לעליה בשיעורי הפוגה קלינית בחולים עם קוליטיס […]

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    שתיית משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בכמות של שני ליטרים ומעלה בכל שבוע מלווה בעליה של 20% בסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין שתיית משקאות ממותקי-סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות ובין הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, לצד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה