Breast Feeding

מדד סיכון חדש לחיזוי הסיכון לדימום לאחר TAVR (מתוך JACC Cardiovasc Interv)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology: Cardiovascular Intervention מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מדד קליני חדש עשוי לסייע בזיהוי החולים בסיכון לדימום לאחר פרוצדורת TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין אלגוריתם סטנדרטי לזיהוי חולים בסיכון לאירועי דמם לאחר פרוצדורת TAVR. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לפתח ולתקף מודל העשוי לסייע בזיהוי אלו בסיכון מוגבר לאירועי דמם.

החוקרים התבססו על לימוד מכונה וניתוח סטטיסטי ובחנו למעלה מ-100 משתנים קליניים מ-5,185 חולים שעברו פרוצדורת TAVR במחקר RISPEVA (Registro Italiano GISE sullImpianto di Valvola Aortica Percutanea). התוקף החיצוני של המודל נבחן ב-5,043 חולים לאחר פרוצדורת TAVR ממאגר POL-TAVI (Polish Registry of Transcatheter Aortic Valve Implantation).

מדד PREDICT-TAVR כלל שישה משתנים נפוצים וניתן לחשוב באופן ידני באמצעות נומוגרמה פשוטה או מחשבון מבוסס-אינטרנט, עם אתר ייעודי בשלבי פיתוח. המדד כולל את ריכוזי המוגלובין (0-10 נקודות) וברזל בדם (0-5 נקודות), טיפול פומי בנוגדי-קרישה (0-2 נקודות) וטיפול נוגד-טסיות כפול (0-2 נקודות), קוטר עורק פמוראלי משותף (0-3 נקודות) ופינוי קריאטינין (0-3 נקודות).

במדגם הראשוני, 216 חולים (4.2%) אובחנו עם אירוע דמם לאחר שנה אחת, כאשר 169 אירועים (78%) אירעו במהלך 30 הימים הראשונים.

מדד PREDICT-TAVR הדגים יכולת גבוהה לזהות חולים בסיכון גבוה לאירועי דמם לאחר 30 ימים, כפי שבא לידי ביטוי בשטח מתחת לעקומה של 0.80 (רווח בר-סמך 95% של 0.75-0.83), כאשר הערכת התוקף הפנימי הדגימה ממצאים דומים.

מדד PREDICT-TAVR גם היה טוב יותר ממדדים אשר לא פותחו לפרוצדורת TAVR, דוגמת מדד PARIS עבור חולים לאחר התערבות כלילית מילעורית (שטח מתחת לעקומה, 0.69) ומדד HAS-BLED עבור חולים תחת טיפול נוגד-קרישה (שטח מתחת לעקומה, 0.58).

במדגם הולידציה, השטח מתחת לעקומה לאירועי דמם לאחר 30 ימים עמד על 0.78 (רווח בר-סמך 95% של 0.72-0.82), בהשוואה לשטח מתחת לעקומה של 0.68 עם מדד PARIS ושל 0.66 עם מדד HAS-BLED.

רבעוני מדד סיכון זיהו חולים בסיכון נמוך בנוכחות מדד של עד 8 נקודות, חולים בסיכון בינוני בנוכחות מדד של 8-10 נקודות, כאשר באלו בסיכון גבוה תועד מדד של 10-11 נקודות ובחולים בסיכון גבוה מאוד תועד מדד סיכון של 12 נקודות ומעלה.

בהשוואה לרבעון התחתון, הסיכון לדימום היה מספרית גבוה יותר בחולים ברבעון השני (יחס סיכויים של 1.75), וגבוה יותר משמעותית באלו ברבעון השלישי (יחס סיכויים של 2.0) והרביעי (יחס סיכויים של 2.49).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מדד PREDICT-TAVR הינו מדד מעשי, מתוקף, המבוסס על שישה משתנים ומסייע בזיהוי חולים בסיכון לאירועי דמם לאחר פרוצדורת TAVR. מדד זה עשוי לסייע בתהליכי קבלת החלטות טיפול בחולים אלו.

JACC Cardiovasc Interv. 2021;14:1196-1206, 1207-1208

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה