Breast Feeding

השוואה בין שתי מערכות אוטומטיות לבקרת חמצן בפגים (ADC – Fetal and Neonatal Edition) והערות עורך ניאונטולוגיה ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood – Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש שנועד לערוך השוואה בין שתי מערכות אוטומטיות לבקרת חמצן בפגים, כאשר אלגוריתם OxyGenie נמצא עדיף על אלגוריתם CLiO2 לשמירה על רוויון חמצן בטווח היעד ומניעת היפרוקסמיה והדגים יעילות דומה במניעת היפוקסמיה, אם כי בעלות של עליה קטנה בהיפוקסמיה קלה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של שני מכשירים לבקרה אוטומטית של חמצן בטווח היעד והופעת אירועי חסר חמצן בדם ועודף חמצן בדם. הם השלימו מחקר אקראי, שכלל 15 פגים שנולדו בין שבוע 24 ועד שבוע 29 ושישה ימים, קיבלו תמיכה נשימתית פולשנית או לא-פולשנית עם רוויון חמצן בטווח יעד של 91-95%. גיל ההיריון עמד על 26 שבועות ו-4 ימים והגיל לאחר לידה עמד על 19 ימים.

התוצא העיקרי היה משך הזמן שערכי החמצן בדם היו בטווח היעד, שהוגדר כ-91-95% עם תוספת חמצן ועל 91-100% ללא תוספת חמצן.

מהנתונים עולה כי משך הזמן עם ריכוז חמצן בדם בטווח היעד היה גבוה יותר עם מערכת OxyGenie (80.2% לעומת 68.5%, p<0.005). מהנתונים עולה כי משך הזמן עם ערכי הסטורציה היו מעל טווח היעד תחת טיפול בתוספי חמצן היה קצר יותר (6.3% לעומת 15.9%, p<0.005), אך משך הזמן בו ערכי הסטורציה היו מתחת לטווח היעד במהלך השימוש במערכת OxyGenie (14.7% לעומת 9.3%, p<0.05).

לא תועדו הבדלים במשך הזמן עם ערכי סטורציה בדם מתחת ל-80% (0.5% לעומת 0.2%, p=0.061). סטייה ממושכת בערכי סטורציה בדם הייתה פחות נפוצה במהלך השימוש במערכת OxyGenie.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אלגוריתם OxyGenie היה יעיל יותר בשמירה על סטורציית חמצן בטווח היעד ובמניעת היפרוקסמיה והיה דומה ביעילותו במניעת היפוקסמיה, אם כי זאת על-חשבון עליה קטנה בהיפוקסמיה קלה.

ADC – Fetal and Neonatal Edition Published, 10 June 2021.

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

נראה כי המערכות האוטומטיות לבקרת חמצן בפגים הולכות ותופסות תאוצה בטיפול השגרתי בפגים. בעבודות קודמות הוכח שמערכות אלו שומרות על ערכי חמצן בטווח הרצוי טוב יותר מאשר גורם אנושי. עבודה זו היא מהראשונות שמשוות שתי מערכות כאלו זו לעומת זו. עבודה זו מדגישה את החשיבות של מי שבוחר להשתמש במערכת בקרת חמצן אוטומטית לבדוק את האלגוריתם של המערכת הזו מאחר וקיימים הבדלים בין המערכות השונות הקיימות בשוק. מלבד העובדה שמערכות אלה שומרות טוב יותר על החמצן בטווח הרצוי הרי הן גם מפנות כח אדם למשימות אחרות ובסופו של דבר מייעלות את העבודה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.