Breast Feeding

הסוף לשיטת ה-CAP ? יו”ר ועדת הבריאות קוראת להפסיק עם שיטת ה-CAP

הודעת דוברות הכנסת

עכשיו בוועדת הבריאות: לאחר שבועות של דיונים, יו”ר הועדה ויו”ר הקואליציה ח”כ עידית סילמן מכריזה: ?הגיע הזמן להפסיק עם שיטת ה-cap? (מנגנון ההתחשבנות בין קופות החולים לבתי החולים)

מתוך דבריה:
?מנגנון ה-cap אשר קם בכדי להוות חוק זמני, “עד שתבוצע הסדרה ראויה”, אי שם בשנות ה- 90 הפך לגזירת גורל קבועה ומתמשכת עשורים אחר כך בכל תקציב מדינה.

החוק הזה מסובך, מורכב ביותר, ובעיקר אינו מאפשר דיון ראוי בנתונים הנשלטים על ידי גורמים שונים ומוצגים לאחר מניפולציות רבות. המצב הנוכחי מביא לעיוות תקציבי קבוע במערכת ולהפיכת המערכת לגרעונית באופן תמידי.

אני מבינה כי המנגנון נועד בין היתר כדי לכסות על החסר בתקציב הסל של בתי החולים אבל הגיע הזמן לשנות ולבדוק את הדברים לעומק באופן סדור.

אני מודיעה עכשיו כי ברצוננו להקים ועדת משנה בוועדת הבריאות לבחינת חוק  ה- cap, ועדת המשנה תתכנס ותדון לצד נציגי משרד הבריאות, האוצר ומומחי בריאות וכלכלה ותדון בחלופות לחוק הנוכחי.

הגיע הזמן לעשות סדר בתקצוב מערכת הבריאות- לעבור ממנגנון מסורבל, בשיטת טלאי על טלאי, בלתי יעיל ויקר מאוד; לתכנית אסטרטגית סדורה וברורה. כזו שתיתן וודאות תקציבית לבתי החולים, לקופות, לאוצר והכי חשוב לאזרחי ישראל?.

הערת המערכת: שיטת ה-CAP מאפשרת לקופות החולים לקבל הנחות בגין אשפוזים ופרוצדורות שונות על בסיס היקף הרכישות של הקופה. השיטה גרמה בהרבה מקרים לכך שלקראת סוף שנת הכספים, במידה והיקף הרכש של הקופה היה גבוה (מיעד מסויים שהוגדר או מזה של שנה קודמת) בתי החולים העניקו שירות (אשפוזים, ניתוחים וכד’) במחירים נטו לאחר הנחה שהיו נמוכים מהעלות הישירה של אותם שירותים. זו אחת הסיבות לכך שלקראת סוף שנה אנו שומעים תמיד על כך שלבתי החולים “נגמר הכסף” ונדרשת תוספת תקציב. על פניו הרעיון להפסיק השיטה המסורבלת ושיוצרת אכן עיוותים נשמע כרעיון נכון…

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה