Breast Feeding

הערכת סמנים פרוגנוסטיים בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית של תינוקות עם אנצפלופתיה נאונטלית לאחר היפותרמיה טיפולית (Journal of Pediatrics) והערות עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

במהלך השבועיים הראשונים לחיים, ריכוזי tNAA (N-acetylaspartate and N-acetylaspartylglutamate) בחומר האפור העמוק הינם המדד הפרוגנוסטי הכמותי המדויק ביותר בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית בתינוקות עם אנצפלופתיה נאונטלית לאחר היפותרמיה טיפולית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatrics.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את סמן תהודה מגנטית הכמותי האופטימאלי במקרים של אנצפלופתיה נאונטלית לאחר היפותרמיה טיפולית על-פי מועד הסקירה.

מדגם המחקר כלל 98 תינוקות (גילאי 35-41 שבועות) עם אנצפלופתיה נאונטלית, אשר עברו היפותרמיה טיפולית, בדיקת DWI (Diffusion Weighted Imaging) ו-MRS (Proton MR Spectroscopy)  בוצעו לאחר 24-96 שעות (56 תינוקות) ולאחר 7-14 ימים (92 תינוקות) מהלידה, בהתאמה, להערכת מדדי ADC (Apparent Diffusion Coefficient), tNAA, לקטט וכולין, כמו גם היחס בין לקטט ל-tNAA והיחס בין tNAA ובין כולין בחומר האפור העמוק.

אירועים חריגים כללו תמותה או ליקוי נוירו-התפתחותי בגיל 18-22 חודשים.

מהנתונים עולה כי ריכוזי tNAA בחומר האפור העמוק הדגימו את הערך הפרוגנוסטי הטוב ביותר, עם שטח מתחת לעקומה של 0.97 ו-1.00 לאחר 24-96 שעות ו-7-14 ימים לאחר הלידה, בהתאמה. בגיל של 24-96 שעות, ערכי ADC, ריכוזי לקטט והיחס בין לקטט ל-tNAA הדגימו ערך פרוגונסטי עם שטח מתחת לעקומה של 0.90, 0.95 ו-0.97, בהתאמה.

בגיל 7-14 ימים, השטח מתחת לעקומה של מדדי ADC, ריכוזי לקטט והיחס בין לקטט ו-tNAA עמד על 0.61, 0.67 ו-0.80, בהתאמה; ערכים אלו היו נמוכים יותר מאלו שתועדו בגיל 24-96 שעות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שריכוזי ADC, רמות לקטט והיחס בין לקטט ובין tNAA הדגימו חשיבות פרוגנוסטית גבוהה במהלך 24-96 השעות הראשונות לחיים, רק tNAA הדגים חשיבות פרוגנוסטית במהלך השבוע השני לחיים.

Journal of Pediatrics 2021

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

עם הזמן מצטברות יותר עדויות על החשיבות הפרוגנוסטית של ביצוע MRI לתינוקות לאחר טיפול בהיפותרמיה לאחר HIE. יתכן כי לאור ממצאי מחקר זה ניתן יהיה לשקול לבצע MRI בילודים המטופלים בהיפותרמיה עקב HIE בגיל 24-96 שעות כדי לקבל תוצאות שתוכלנה להעיד טוב יותר על הפרוגנוזה הצפוייה (בעיקר היחס בין לקטט ל-tNAA).

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה