Breast cancer

הנחיות ASCO בנושא טיפול בביספוספנטים בנשים עם סרטן שד (J Clin Oncol)

בהנחיות חדשות מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology) קובעים מומחים כי יש לשקול את השימוש בשני תכשירים ממשפחת ביספוספנטים כטיפול אדג’וונטי בכל הנשים לאחר-מנופאוזה עם סרטן שד מוקדם, שהן מועמדות לטיפול אדג’וונטי.

ההמלצות מבוססות על סקירת ספרות שהדגימה כי Zoledronic Acid (זומרה) ו-Clodronate הפחיתו הישנות בעצם ולשיפור הישרדות בנשים לאחר מנופאוזה עם סרטן שד ללא גרורות.

ממצאים אלו תוארו בנשים לאחר מנופאוזה טבעית ובאלו במנופאוזה לאחר אבלציה או דיכוי שחלתי. מרבית הנשים הללו (83%) לקחו חלק במחקרים קליניים וכן קיבלו טיפול סיסטמי כימותרפי.

ההמלצה היא לשקול טיפול ב-Zoledronic Acid במינון 4 מ”ג דרך הוריד, אחת לחצי שנה, למשך 3-5 שנים, או מתן Clodronate במינון 1,600 מ”ג ביום, למשך 2-3 שנים כטיפול אדג’וונטי בנשים לאחר מנופאוזה עם סרטן שד, שהן מועמדות לטיפול אדג’וונטי סיסטמי. טיפול זה עשוי להפחית באופן מתון את הסיכון לסיבוכים על-רקע סרטן שד.

הנתונים אודות תכשירי ביספוספנטים אחרים היו מוגבלים מאוד. דרוש מידע נוסף להשוואת תכשירים שונים ומשטרי טיפול שונים, ומומלץ להשלים מחקרים אלו במטרה לבסס את מקומם של תכשירים אחרים ממשפחה זו.

בנוסף, אין נתונים מספקים בכדי להמליץ לנשים על טיפול אדג’וונטי סיסטמי להישנות מקומית לאחר הסרה מלאה. בדומה, לא ניתן לקבוע המלצה אודות טיפול אדג’וונטי ב-Denosumab (פרוליה) – למרות תוצאות מבטיחות בהפחתת שברים מאחר ואין נתוני הישרדות בטווח הארוך.

ההחלטה הסופית על מתן או אי-מתן טיפול בביספוספנטים תיקבע במהלך התייעצות בין המטופלת והאונקולוג, תוך התייחסות למאפייני המחלה והחולה, כולל הסיכון להישנות והערכת פוטנציאל הסיכון והתועלת.

J Clin Oncol. Published online March 6, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה