Breast cancer

דיאטה עשירה בכרוב עשויה למנוע התפתחות סרטן השד / פרופ’ זכריה מדר עורך מדור תזונה

בכנס הרביעי של החברה האמריקאית למחקר בסרטן שהתקיים בסוף אוקטובר 2005 בבולטימור, ד”ר Pathak מאוניברסיטת New Mexico, ערכה מחקר בנושא שבכותרת בו ודווח שנשים צעירות הצורכות ארבעה או יותר של Serving (400 גר’) לשבוע כרוב לא מבושל או מבושל בצורה מתונה מאוד (מאודה) יכול להוריד באופן משמעותי התפתחות סרטן השד.

החוקרים השוו בין מבוגרות שצרכו 150 גר’ כרוב או פחות לאלו שצרכו 500-400 גר’ ליום; בהשוואה זו עולה; שנשים שצרכו את הכמות הגדולה של כרוב; התפתחות הסרטן בגיל המבוגר הייתה נמוכה ב- 72%.

החוקרים המשיכו לטעון שנשים אשר מתחילות לצרוך כרוב מגיל צעיר, “יהנו” מהאפקט המגן של הכרוב כנגד התפתחות הסרטן בגיל המבוגר, זאת באם יגבירו עם הגיל את צריכת הכרוב.

המחקר נערך בנשים ממוצא פולני ואשר נולדו בפולין אך היגרו לארה”ב. המחקר היה רחב היקף מבחינת מספר המשתתפות.

כל משתתפת קבלה שאלון תזונתי שהעריך את צריכת הכרוב כאשר היו גיל 13-12 שנים וכן כאשר היו בגיל מבוגר. הנשים סווגו כצרכניות כרוב נמוכות (125 גר’ לשבוע או פחות) ולצרכניות מתונות (150 300 גר’ לשבוע).

בהשוואה לצרכניות כרוב בכמות מעטה, ה- odds ratio להתפתחות סרטן השד למבוגרים שצרכו הרבה כרוב הוא 0.28. במילים אחרות, אלו שצרכו את הכרוב בכמות הגבוהה הראו אפקט מגן כנגד התפתחות סרטן השד.

צריכה מתונה עדין אף היא יכולה להפחית את הסיכון אך בתנאי שבגיל מבוגר הגבירו הצרכניות את צריכת הכרוב. אפילו אלו שצרכו כמות קטנה של כרוב בצעירותן אבל הפכו להיות צרכניות יתר של כרוב גם הן הראו נטיה אך לא בעלת משמעות סטטיסטית לירידה בסיכון בהתפתחות סרטן השד.

בכרוב מצויים שני מרכיבים אנטיקרצינוגנים גלוקוזינולט (glucosindates) ומירוזינז (myrosinase).

מאחר ובמהלך הבישול נגרמת דנטורציה של אנזים מירוזינז; וכן הפחתת בזמינות של גלוקוזינולט, צריכת הכרוב סווגה ככרוב לא מבושל ,(raw) מבושל לזמן קצר (מאודה) ומבושל לזמן ארוך. עדיף לכן לצרוך את הכרוב טרי ולא מבושל.

המקור לידיעה זו:

AACR 4+h Annual Conference on Frontier in cancer prevention

נספח

ירקות (Cruciferous) הם המקור התזונתי של גלוקוזינולטים שזו קבוצה גדולה של גפרית המכילים גליקוזידים.

תרכבות אלו נשארות שלמות (intact) אלא גם מביאים אותם במגע עם האנזים myrosinate לאחר ערבוב מזון או לעיסת הירקות. אנזים זה משחרר גלוקוזינילטים ותוצרים אחרים כולל isothiocyanates.

תרכובות אלו מאד פעילות כ- inducers לאנזימים בפזה 2. האיזותיאוציאנתים מסוגלות גם לעכב מיטוזה ומעודדות אפיפטוזיס בתאים סרטניים הומניים. עובדות אלו הוכחו   in vitro  וכן  .in vitro

גלוקוזינולטים; מפורקים ע”י האנזים שמקורו מהצמח, כל זה מתרחש במעי או ע”י האנזים ממקור בקטריאלי בקולון. האיזותיאוציאנתים נספגים ממערכת העיכול.

                         

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה