Breast cancer

קרינה במינון גבוה מלווה בסיכון מוגבר לתוצאות גרועות יותר של לימפומה שאינה הודג’קין (מתוך כנס ה-TCT)

העלאת מינון קרינה כל-גופית לטיפול בחולים עם לימפומה שאינה הודג’קין תחת טיפול הכנה בעצימות מופחתת לפני השתלת מח עצם עשויה להוביל להישרדות גרועה יותר, כך מזהירים חוקרים בעקבות מחקר שתוצאותיו הוצגו בכנס ה-TCT (Transplantation and Cellular Therapy).

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 413 מבוגרים עם לימפומה שאינה הודג’קין במאגר CIBMTR, בהם בוצעה השתלת מח עצם אלוגנאית ראשונה מתורם תואם או זר בין 2008 עד 2017, אשר השלימו טיפול בעצימות-מופחתת במשטר Fludarabine עם קרינה כל-גופית במנה של 2 Gy (349 חולים) או 4 Gy (64 חולים).

מאפייני הבסיס של שני המדגמים היו דומים, פרט לכך שבקבוצת הטיפול במינון גבוה תועד שיעור גבוה יותר של חולים עם מדד Karnofsky Performance של מעל 90% (p=0.01) ושיעור קטן יותר של חולים עם מדד Hematopoietic Cell Transplantation-specific Comorbidity Index של 3 נקודות ומעלה (p=0.003).

החוקרים מצאו כי בהשוואה לקרינה כל-גופית במינון נמוך, מתן הטיפול במינון גבוה לווה ביחס סיכון לתמותה ללא-הישנות של 1.79 ויחס סיכון להישרדות כוללת ירודה של 1.51. מנגד, לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעורי הישנות/התקדמות לימפומה שאינה הודג’קין (יחס סיכון של 0.78, p=0.33) או הישרדות ללא-התקדמות (יחס סיכון של 1.09, p=0.61).

שיעורי התמותה המתוקנים ללא-הישנות לאחר חמש שנים עמדו לאחר 5 שנים על 28% עם טיפול במנת קרינה נמוכה, בהשוואה ל-47% עם טיפול במנת קרינה גבוהה (P=0.005). הסיכון להישנות/התקדמות לאחר חמש שנים עמד על 35% לעומת 29%, שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות עמדו לאחר חמש שנים על 37% לעומת 24% (p=0.03) ושיעורי ההישרדות הכוללים עמדו על 51% לעומת 31% (p=0.001).

שיעורי כישלון שתל לאחר 100 ימים עמדו על 0.6% בקבוצת הטיפול במנת קרינה נמוכה, בהשוואה ל-1.6% בקבוצת הטיפול במנת קרינה גבוהה, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

הסיבה הנפוצה ביותר לתמותה בשתי הקבוצות הייתה הישנות הממאירות.

ממצאי המחקר מצביעים על שיעורי היארעות גבוהים יותר משמעותית של תמותה ללא-הישנות ושיעורי הישרדות גרועים יותר משמעותית בקרב חולים עם לימפומה שאינה הודג’קין תחת טיפול במנת קרינה גבוהה יותר.

מתוך כנס ה-TCT

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה