Breast cancer

לא רק נגד קורונה: עטיית מסכות מפחיתה את תסמיני האלרגיה (הודעת המרכז הרפואי לגליל בנהריה)

הודעת המרכז הרפואי לגליל בנהריה

לא רק נגד קורונה: עטיית מסכות מפחיתה את תסמיני האלרגיה

כך עולה ממחקר שפורסם על ידי  רופאים-חוקרים מהמרכז הרפואי לגליל בנהריה ומהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל. ד”ר עמיאל דרור: “חלקיקים קטנים כמו אבקנים בימי הפריחה באביב, נלכדים בבד של המסכה ומונעים תגובה אלרגית”

מסתבר שעטיית מסכות עשויה לעזור לא רק במאבק נגד נגיף הקורונה, אלא גם בהתמודדות מול תסמיני האלרגיה העונתית, שנפוצים מאוד בתקופת האביב הנוכחית.

מחקר שנערך במרכז הרפואי לגליל, בשיתוף הפקולטה לרפואה ע”ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, מגלה כי שימוש במסכות עשוי להיות יעיל בסינון אלרגנים נפוצים. מדובר בבשורה של ממש עבור קרוב למיליון אנשים בישראל הסובלים מנזלת אלרגית, ובמיוחד כאלו הסובלים מאבקנים הנכנסים לאף ולפה ומקרדית אבק הבית.

אחד מעורכי המחקר, ד”ר עמיאל דרור, רופא-חוקר במרכז הרפואי לגליל ובפקולטה לרפואה של בר-אילן בגליל, מספר שהמחקר בדק את ההשפעות של עטיית מסכה על חולי אלרגיה עם תסמינים קלים, מתונים וקשים. “בדקנו אם המסכות שאנו נוהגים לעטות על פנינו בתקופת הקורונה עוזרות לסנן גם חלקיקים אחרים, כמו אלו הגורמים לאלרגיה”, הוא מסביר. “מסתבר שהחלקיקים הללו, כמו אבקנים הנובעים מהפריחה באביב, נלכדים בבד של המסכה ולא נכנסים לקנה הנשימה, ולכן אנו רואים פחות ופחות סימפטומים של אלרגיה, הנפוצים מאוד בחילופי עונות בכלל ובתקופת האביב בפרט”.

כחלק מהמחקר השתמשו כ-300 אחים ואחיות במסכות כירורגיות ו/או מסכות N95 בפרק זמן של שבועיים. מהנתונים עולה, כי בפרק זמן זה, יותר מ-60% מהם חוו פחות התעטשויות, נזלת ותחושה של “אף סתום”, בעת שהשתמשו במסכות משני הסוגים.
מפילוח הנתונים עולה, כי 40% מהאחים שסובלים מאלרגיה קשה, חוו ירידה בסימפטומים בעת שחבשו את המסכה, וכך לגבי 30% מהאחים הסובלים מאלרגיה מתונה. את השיפור הגדול ביותר חוו משתתפים במחקר הסובלים מאלרגיה קלה, כאשר 54% מהם חשו שיפור בתסמיני האלרגיה בעת עטיית מסכה.

המחקר פורסם בכתב העת המדעי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית.

בתמונה: שניים מעורכי המחקר, ד”ר עמיאל דרור (משמאל) וד”ר אייל סלע צילום: אלי כהן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19 (מתוך BMC Psychiatry)

    שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19 (מתוך BMC Psychiatry)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות השכיחות ארוכת הטווח של תסמיני דיכאון וחרדה בקרב חולים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ בשל COVID-19 במהלך הגל הראשון של […]

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • שיעורי תחלואה כלייתית ותמותה נמוכים יותר במקרים של נזק כלייתי חד על-רקע קורונה לעומת נזק כלייתי משנית לסיבות אחרות (JAMA Int Med)

    שיעורי תחלואה כלייתית ותמותה נמוכים יותר במקרים של נזק כלייתי חד על-רקע קורונה לעומת נזק כלייתי משנית לסיבות אחרות (JAMA Int Med)

    בקרב מטופלים ששרדו נזק כלייתי חד על-רקע COVID תועד סיכון נמוך יותר לסיבוכים כלייתיים ארוכי-טווח, בהשוואה לחולים עם נזק כלייתי חד על-רקע זהום בשפעת או מחלות אחרות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. במסגרת המחקר בחנו החוקרים אם ישנם הבדלים בתפקוד הכלייתי ארוך הטווח בין חולים עם נזק כלייתי חד על-רקע […]

  • אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה