Burns

טיפול אדג’וונטי בקיטרודה עשוי להפחית שיעורי הישנות ותמותה של חולי מלנומה (The Lancet)

מתן Pembrolizumab (קיטרודה) כטיפול אדג’וונטי לחולים לאחר הסרת מלנומה בסיכון גבוה בשלב IIB או IIC לוותה בהפחתת הסיכון להישנות מחלה או תמותה, כך עולה מניתוח ביניים של תוצאות מחקר KEYNOTE-716.

מדגם המחקר כלל 976 חולים בגילאי 12 שנים ומעלה (גיל חציוני של 61 שנים; 60% גברים) עם אבחנה חדשה של מלנומה עורית בשלב IIB עד IIC, לאחר הסרה מלאה, ללא מעורבות קשריות לימפה אזוריות. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 17 מחזורי טיפול תוך-ורידי ב- Pembrolizumab במינון 200 מ”ג או מי מלח, אשר ניתנו כל שלושה שבועות.

שיעורי ההישרדות ללא-הישנות לאחר 18 חודשים עמדו על 86% עם Pembrolizumab ועל 77% בזרוע הפלסבו, הבדל שהיה מובהק סטטיסטית. גרורות מרוחקות תועדו בזרוע הטיפול ב- Pembrolizumab בשיעור קטן במחצית, בהשוואה לשיעורים בזרוע הפלסבו (6% לעומת 12%).

מהממצאים עולה כי ל- Pembrolizumab פרופיל בטיחות סביר.

החוקרים מסבירים כי למרות שטיפולים המכוונים כנגד PD1, דוגמת Pembrolizumab, אושרו לטיפול במלנומה בשלב III בארצות הברית ובמדינות אחרות, חולים עם מלנומה בשלב IIB/C לא נכללו במחקרים קליניים אלו ולכן לא נכללו בקבוצות עבורן הטיפול אושר לשימוש. האישור הנוכחי מכפיל את מספר החולים עם מלנומה עבורם הטיפול ב- Pembrolizumab זמין לשימוש כטיפול אדג’וונטי לאחר-ניתוח.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו מעידים כי טיפול אדג’וונטי ב-Pembrolizumab עשוי לשמש כאפשרות טיפול בחולים לאחר הסרת מלנומה בשלב IIB או IIC, אך עדיין אין נתונים אודות ההישרדות הכוללת של החולים.

השימוש בתכשירים המכוונים כנגד PD-1 לטיפול במלנומה עורית בשלב IIB/C ומעלה צפוי להפחית עוד את היארעות מלנומה גרורתית בעתיד.

The Lancet, 2022

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה