COPD

תרומבוליזה בחלון זמנים מאוחר לטיפול באירוע מוחי אינה מלווה בסיכון מוגבר לנדידה של קריש הדם (Stroke)

שבץ

בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד, מתן טיפול תרומבוליטי בחלון המאוחר של 4.5 עד 9 שעות לאחר הופעת התסמינים אינו מלווה בסיכון מוגבר לנדידה של קריש הדם, העלולה להוביל לכך שהחולה לא יהיה מועמד אפשרי לטיפול אנדווסקולארי, כך עולה מניתוח חדש של נתוני מחקר EXTEND, שפורסמו בכתב העת Stroke.

החוקרים בחנו את ההיארעות של נדידה של קריש הדם המובילה לכך שהקריש אינו נגיש לאחר טיפול תרומבוליטי תוך-ורידי בחלון הזמנים של 4.5 עד 9 שעות לאחר הופעת תסמיני אירוע מוחי.

הניתוח הרטרוספקטיבי של מחקר EXTEND (Extending the Time for Thrombolysis in Emergency Neurological Deficits). נתוני בדיקות CTA (Computed Tomography Angiogram) או MRA (Magnetic Resonance Angiogram) בתחילת המחקר ולאחר 12 ו-24 שעות שימשו לקביעת מיקום קריש הדם. היארעות נדידת קריש דם שהובילו לשינוי אתר נגיש לאתר לא-נגיש נבחנה בין שתי קבוצות הטיפול (טיפול תרומבוליטי לעומת פלסבו).

החוקרים בחנו את התוצאות ב-220 חולים וזיהו נדידה של קריש הדם מאתר נגיש לאתר לא-נגיש ב-37 חולים: 21 חולים (19.3%) בקבוצת הפלסבו ו-16 חולים (14.4%) בקבוצת הטיפול התרומבוליטי. לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בהיארעות נדידה של הקריש שהובילה לכך שהקריש לא היה נגיש לטיפול אנדווסקולארי.

החוקרים מסכמים וכותבים ממצאי המחקר אינם מעידים על סיכון מוגבר לנדידה של הקריש שהובילה לכך שהקריש לא היה נגיש לטיפול בחולים עם אירוע מוחי איסכמי לאחר טיפול תרומבוליטי בחלון זמנים מאוחר של 4.5 עד 9 שעות מהופעת התסמינים.

Stroke 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה