COPD

מלטונין בטוח לשימוש כאמצעי לשיפור השינה במבוגרים עם מחלות מטבוליות (Clinical Endocrinology)

טיפול במלטונין אינו משפיע לרעה על רמות הסוכר בדם במבוגרים ועשוי לשמש כאמצעי עזר בטוח להתמודדות עם בעיות שינה במבוגרים עם מחלות מטבוליות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Endocrinology.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה במטרה לבחון את ההשפעה של טיפול יומי במשך שבועיים במלטונין על רמות סוכר בדם בצום, אינסולין, רגישות לאינסולין וריכוז המוגלובין מסוכרר ב-11 מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, שכללו 603 משתתפים.

מהנתונים עולה כי בהשוואה לפלסבו, טיפול ארוך-טווח במלטונין לא השפיע לרעה על רמות סוכר בדם בצום. מניתוח לפי תת-קבוצות שכלל משתתפים בריאים בקבוצה אחת וחולים עם הפרעות במשק סוכר בקבוצה אחרת עלה כי מלטונין לא השפיע על רמות הסוכר בדם בשתי הקבוצות. מעניין לציין, רמות אינסולין בצום היו נמוכות יותר משמעותית בקרב 278 משתתפים עם נתונים זמינים בנושא, אם כי ההשפעה הייתה קטנה. יתרה מזאת, הרגישות לאינסולין ומדד מסת הגוף נטו להשתפר עם טיפול במלטונין, כאשר הטיפול לווה בירידה קלה ברמות אינסולין בצום ולווה במגמה של הפחתת תנגודת לאינסולין לפי HOMA-IR (Homeostasis Model Assessment of Insulin Resistance)

רמות המוגלובין מסוכרר לא הושפעו כמעט מהטיפול במלטונין, בהשוואה לפלסבו; עם זאת, רק שני מחקרים בחנו את ההשפעה של הטיפול על מדד זה.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר במטרה לאשר את ההשפעה של טיפול במלטונין על רמות סוכר בדם בצום ולבחון עוד את ההשפעה של מלטונין על ריכוז המוגלובין מסוכרר ורגישות לאינסולין. עם זאת, על-סמך העדויות הקיימות בספרות הרפואית, נראה כי למלטונין בשחרור-מיידי אין השפעה שלילית על רמות הסוכר בדם. ייתכן כי השיפור ברמות אינסולין בצום והמגמה של שיפור בתנגודת אינסולין מתווכת בחלקה ע”י הפחתת מדד מסת גוף לאחר הטיפול במלטונין.

Clinical Endocrinology 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה