COPD

היפוגליקמיה חמורה מעלה את הסיכון לדמנציה ולתמותה (J Clin Endocrinol Metab)

היפוגליקמיה חמורה מלווה בסיכון מוגבר לדמנציה, בפרט מחלת אלצהיימר ותמותה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין היפוגליקמיה ובין הופעה חדשה של דמנציה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ולא נערכו מחקרים קודמים להערכת הסיכון לתמותה של חולי דמנציה לאחר היפוגליקמיה. כעת הם השלימו מחקר להערכת ההשפעה של היפוגליקמיה חמורה על תתי-סוגים של דמנציה ואת הקשר לתמותה מכל-סיבה בחולים עם סוכרת מסוג 2.

החוקרים בחנו את היארעות דמנציה, כולל מחלת אלצהיימר ודמנציה וסקולארית, בקרב משתתפים בגילאי 40 שנים ומעלה, אשר השלימו בדיקות רפואיות כחלק מתוכנית National Health Insurance System בקוריאה בין ינואר 2009 ועד דצמבר 2015. אירועי היפוגליקמיה חמורה נבחנו לאורך 3 שנים לפני מועד הבדיקה הרפואית.

מבין למעלה מ-2 מיליון משתתפים, 14,443 (0.7%) חוו היפוגליקמיה חמורה לאורך מעקב ממוצע של 6.9 שנים. בחולים עם היפוגליקמיה חמורה תועד סיכון מוגבר לאבחנה של דמנציה, בהשוואה לאלו ללא היפוגליקמיה חמורה (23.3% לעומת 7.3%, p<0.001) וההיארעות הכוללת של מחלת אלצהיימר הייתה גבוהה יותר מהיארעות דמנציה וסקולארית.

הסיכון לדמנציה עלה עם מספר אירועי היפוגליקמיה חמורה (אירוע יחיד: יחס סיכון של 1.54, רווח בר-סמך 95% של 1.48-1.60; שני אירועים ומעלה: יחס סיכון של 1.80, רווח בר-סמך 95% של 1.66-1.94).

שיעורי התמותה הכוללים היו גבוהים יותר בקרב חולים עם דמנציה, אך ללא היפוגליקמיה חמורה (יחס סיכון של 2.03) ובנוכחות היפוגליקמיה חמורה, ללא אבחנה של דמנציה (יחס סיכון של 4.24, רווח בר-סמך 95% של 4.29-4.40), והסיכון לתמותה היה הגבוה ביותר באלו עם היפוגליקמיה חמורה וגם דמנציה (יחס סיכון של 5.08, רווח בר-סמך 95% של 4.83-5.35).

ממצאי המחקר מעידים על קשר בין היפוגליקמיה חמורה ובין סיכון מוגבר לדמנציה, בפרט מחלת אלצהיימר ותמותה. לשילוב היפוגליקמיה ודמנציה השפעה אדטיבית על הסיכון לתמותה.

J Clin Endocrinol Metab. Jan 6, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור אפליקציה ראשונה מסוגה תחת מרשם רופא לחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית. אפליקציית Rejoyn פותחה ע”י Otsuka Pharmaceutical ו-Click Therapeutics ותהיה זמינה עם מרשם בלבד למבוגרים בגילאי 22 שנים ומעלה, תחת טיפול רפואי, אשר כבר נוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון. החברות מצפות כי האפליקציה תהיה זמינה להורדה […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה