Cardiac Rhythm Management

סיקור מולטימדיה של מפגש החוג לאלקטרופיזיולוגיה מה-15/4/11 עם הרצאות האורח מאת פרופ’ דוריאן

באתר החוג לאלקטרופיזיולוגיה של האיגוד הקרדיולוגי ניתן כעת לצפות בהרצאות ומצגות מתוך מפגש החוג.

אורח הכבוד במפגש היה פרופ’ פאול דוריאן מטורנטו קנדה אשר נתן שתי הרצאות. בהרצאה הראשונה שכותרתה הייתה “האם הגיע הזמן לשינוי בפרדיגמה של ניהול פרפור פרוזדורים ?” דן דוריאן בהנחיות המעודכנות לניהול פירפור פרוזדורים.

במסגרת הרצאתו סקר דוריאן את ההנחיות של האיגודים הקנדיים האירופאיים והאמריקאים. בהתייחסו להבדלים בגישה בין ההנחיות החדשות (בעיקר האירופאיות והקנדיות) ציין דוריאן שהדגש בהנחיות החדשות הוא מניעת תמותה ותחלואה קרדיווסקולרים, אירועים תרומבואמבוליים וסימפטומים , וזאת לעומת הדגש בעבר שעסק בעיקר בשאלה של בחירה בין טיפולים ב- rate control לעומת rhytm control .

השינוי בגישה נובע מניתוח מידע שהראה שתרופות אנטיאריתמיות יעילות בהפחתת אירועי AF ושמירת קצב סינוס, אך מבחינת תמותה ותחלואה הטיפול בתרופות אנטיאריתמיות היה קשור לתמותה ותחלואה גדולה יותר בהשוואה לטיפול ב-rate control …

בהמשך הציג דוריאן מטה-אנליזה מורכבת שבחנה את התרופות האנטיאריתמיות השונות, לרבות dronedarone (מולטאק) ומצאה שלמרות שאמיודרון היה היעיל ביותר במניעת אירועי פירפור חוזרים הרי מבחינת תמותה אמיודרון וסוטלול היו קשורות לעלייה הגדולה ביותר בסיכון לתמותה בהשוואה לפלציבו (אם כי ללא מובהקות סטטיסטית). לעומת זאת dronedarone שהיה אמנם פחות פוטנטי בשמירת קצב סינוס לא העלה הסיכון לתמותה. באופן דומה גם התמונה של תופעות לוואי חמורות הראתה שאמיודרון וסוטלול מעלות הסיכון לעומת dronedarone .

לפיכך , בהנחיות הקנדיות למשל הוגדרו מחדש מטרות הטיפול שכעת הן שיפור סימפטומים ואיכות חיים ולאוו דווקא הורדת קצב או שמירה על סינוס.

כתוצאה מכך אמיודרון בהנחיות האירופאיות הועבר לטיפול קו שני או שלישי בלבד.

ההנחיות הקנדיות התחשבו ברמת ה-LVEF לקביעת הטיפול כאשר מטופלים עם LVEF קטן מ-35% אמיודרון היא תרופת הבחירה ואצל מטופלים עם LVEF מעל 35% התרופות האחרות לרבות ה-dronedarone .

בהנחיות האמריקאיות החדשות התווסף סעיף שעוסק ספציפית ב-dronedarone שמומלץ לצורך הפחתת אישפוזים הקשורים ל-AF , אך אסור לשימוש במטופלים עם אי ספיקת לב מדרגה IV .

בהמשך סקר דוריאן גם את השינויים בהגדרות ובהמלצות של שמירת קצב לב, ושל בחינת והערכת הסיכון לשבץ לרבות השינוי ב-CHADS2 שבסיכומו של דבר מרחיבים את הקבוצה שזקוקה לטיפול אנטיתרומבוטי על רקע AF .

להרצאה המלאה

בסיקור הכנס ניתן להאזין ולצפות להרצאה נוספת של פרופ’ דוריאן בנושא CRT וכן סיכומים ראשונים מהרשם של החוג לאלקטרופיזיולוגיה של השתלות ICD .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה