Cardio Thoracic Surgery

הדפסת מודלים תלת-ממדיים עשויה לסייע בהתאמת טיפול לחולי אי-ספיקת לב (JACC Heart Fail)

הדפסה תת ממדית עשויה לספק מודלים מוחשיים, העשויים לסייע בתכנון פרוצדורות רפואיות בחולי אי-ספיקת לב, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, אשר פורסם בכתב העת JACC Heart Failure, בו תיארו את הטכנולוגיה של הדפסה תלת ממדית ומספר יישומים חדשם לטכניקה זו.

הדפסה תלת ממדית מתחילה עם איסוף נתונים מבדיקת MRI או CT של הלב, אקו-לב, או אנגיוגרפיה, ומתרגמת נתונים אלו להדמיה תלת-ממדית בה ניתן להשתמש ליצור אובייקט וירטואלי תלת-ממדי. קובץ תלת ממדי זה לאחר מכן מומר לאובייקט פיזי באמצעות מדפסת תלת-ממדית.

בתלות בגודל ובמורכבות ההדפסה ומהירות המדפסת, יידרשו כ-24 שעות להדפסת מודל לב מבוגר בגודל אמיתי. למרות העלויות הנלוות לתוכנה הנדרשת, מדפסת, החומרים למודל והצוות, התוצאה הינה מודל עם תכונות אנטומיות ופיזיולוגיות של חולה ייחודי, דבר התורם לתכנון אופטימאלי של הפרוצדורה לפני כניסה לחדר ניתוח או מעבדת צנתורים.

עד כה, היישומים הספציפיים להדפסה תלת-ממדית לטיפול באי-ספיקת לב כללו פרוצדורות TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement), Transcatheter Caval-Valve Placement באי-ספיקת לב ימנית, הסרת שריר המחיצה במקרים של קרדיומיופתיה היפרטרופית, תכנון ניתוחי של השתלה משולבת של לב וריאה והצבת VAD (Ventricular Assist Device).

שילוב הנדסת רקמות ורפואה רגנרטיבית לטכנולוגיית הדפסה תלת ממדית עשוי לאפשר הדפסה של רקמה תפקודית, עם יישומים אפשריים רבים ונרחבים בטיפול באי-ספיקת לב.

JACC Heart Fail 2018.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה