Cardio Thoracic Surgery

עדויות נוספות תומכות בשימוש בקולכיצין למניעה שניונית של מחלת כלילית (N Engl J Med)

ממצאי מחקר LoDoCo2 שפורסמו במהלך כנס ה-European College of Cardiology תומכים בשימוש בקולכיצין למניעת מחלה כלילית כרונית, לאחר שמהעדויות עולה כי הטיפול התרופתי הפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בשליש, כאשר ניתן כתוספת לטיפול מונע סטנדרטי. הממצאים פורסמו בו-זמנית בכתב העת New England Journal of Medicine.

מדגם המחקר כלל 5,522 חולים בגילאי 35-82 שנים (גיל ממוצע של 66 שנים), אשר חולקו באקראי לטיפול בקולכיצין במינון 0.5 מ”ג, פעם ביום, או פלסבו, אשר ניתנו בנוסף לטיפול מוכח למניעה שניונית של מחלה כלילית.

מרבית המשתתפים היו גברים (85%), מחצית אובחנו עם יתר לחץ דם, 18% סבלו מסוכרת וב-84% תועדה היסטוריה של תסמונת כלילית חדה. חולים עם אי-ספיקת כליות מתקדמת, אי-ספיקת לב חמורה, או מחלת מסתם חמורה, הוצאו מהמחקר.

לאורך חציון מעקב של 29 חודשים, קרוב ל-1 מכל 10 חולים בקבוצת הפלסבו אובחן עם התוצא העיקרי שכלל תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי, אירוע מוחי איסכמי, או רה-וסקולריזציה כלילית על-רקע איסכמיה. סיכון זה היה נמוך ב-31% והוביל לירידה של 77 אירועים בקבוצת המטופלים בקולכיצין (יחס סיכון של 0.69,  רווח בר-סמך 95% של 0.57-0.83).

ההשפעה החיובית של קולכיצין במינון נמוך של 0.5 מ”ג ביום זוהתה מוקדם והצטברה לאורך זמן, כולל ירידה של קרוב ל-30% בסיכון למשלב סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כמו גם ירידה בתוצאים פרטניים של אוטם לבבי ורה-וסקולריזציה על-רקע איסכמיה. באופן ספציפי, הטיפול בקולכיצין, בהשוואה לפלסבו, לווה בשיעורי היארעות מופחתים משמעותית של חמשת התוצאים המשניים: תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי או אירוע מוחי איסכמי (4.2% לעומת 5.7%; סיכון יחסי של 0.72), אוטם לבבי או רה-וסקולריזציה עקב איסכמיה (5.6% לעומת 8.1%; יחס סיכון של 0.67) תמותה קרדיווסקולארית או אוטם לבבי (3.6% לעומת 5.0%; יחס סיכון של 0.71), רה-וסקולריזציה עקב איסכמיה (4.9% לעומת 6.4%; יחס סיכון של 0.75) ואוטם לבבי (3.0% לעומת 4.2%; יחס סיכון של 0.70).

שיעורי ההיארעות של יתר תוצאי הסיום המשניים (אירוע מוחי איסכמי, תמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית) היו דומים.

ההשפעה של קולכיצין הייתה עקבית ב-13 תתי-קבוצות, כולל חולים עם ובלי יתר לחץ דם, סוכרת, או תסמונת כלילית חדה קודמת.

מומחים בתחום סבורים כי ממצאי המחקר משכנעים מאוד ותומכים בשינוי גישת הטיפול בחולים עם מחלה כלילית כרונית, כך שתכלול מתן קולכיצין במינון 0.5 מ”ג, פעם ביום.

N Engl J Med. Published August 31, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה