Cardio Thoracic Surgery

מומחים ממליצים על טיפול מרובע לחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד (מתוך MDedge)

מומחים ממליצים להתחיל במרבית החולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל בטיפול משולב הכולל מתן ארבע תרופות מידע עם האבחנה: מעכבי SGLT-2, תכשירים ממשפחת ARNI (Angiotensin Receptor Neprilysin Inhibitor), חסמי-ביתא ואנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים.

מנתוני מחקר EMPEROR-REDUCED עלה כי הטיפול ב-Empagliflozin (ג’רדיאנס) הפחית בהצלחה את שיעור האירועים בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד. ממצאים אלו פורסמו לאחר שמחקר DAPA-HF הדגים תוצאות דומות לאחר תרופה אחת מאותה משפחה, Dapagliflozin (פורסיגה), ממצאים אשר הובילו לכך שמעכבי SGLT-2 נכללים כעת כאחת מארבע התרופות המרכזיות בטיפול בחולי אי-ספיקת לב.

מתן תרופות מארבע משפחות אלו לחולי אי-ספיקת לב עשוי להביא לשיפור במצב הבריאותי, גודל וצורת החדר השמאלי ולהפחית באופן משמעותי קלינית את שיעור האשפוזים והאשפוזים החוזרים בשל אי-ספיקת לב ותמותה. לאחר 30 ימים של טיפול מרובע, הסיכון היחסי לתמותה צונח בלמעלה מ-75%, בהשוואה לחולים שאינם נוטלים אף אחת מהתרופות הללו.

התועלת של כל אחת מארבע התרופות הללו כוללות מסלול פיזיולוגי ייחודי ולכן יש מקום למשלב הטיפולי. התחלת הטיפול מיד לאחר אבחנת אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל מונעת את פספוס ההזדמנות לספק את הטיפול הטוב ביותר לחולים. התחלה הדרגתית של ארבע התרופות באופן הדרגתי עשויה להביא לכך שחולים נדרשים להמתין רב עד שמגיעים לנטילת הטיפול המומלץ במלואו.

אחד הטיעונים הבולטים ביותר התומכים בהתחלת ארבע התרופות יחדיו תואר ביולי האחרון ע”י צוות חוקרים שהתבסס על נתונים משלושת המחקרים העיקריים בנושא. החוקרים העריכו כי התחלת טיפול בכל ארבע משפחות התרופות תוביל בממוצע להארכת תוחלת החיים בשש שנים בחולה בן 55 שנים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד, לצד הארכת ההישרדות ללא תמותה קרדיווסקולארית או אשפוז ראשון עקב אי-ספיקת לב בשמונה שנים, בהשוואה לטיפול פחות מקיף. מהנתונים עלה עוד כי עם הטיפול המרובע צפויה הארכה ממוצעת של 3 שנים בהישרדות חולים בגילאי 80 שנים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל.

המומחים מדגישים כי מרבית החולים צפויים להסתדר היטב עם התחלת ארבע התרופות יחדיו וצפויים לתועלת רבה עם הטיפול המשולב.

מתוך MDedge

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה