Cardio Thoracic Surgery

יעילות החיסון במחלימים קשורה גם לתגובה התאית (תאי T) / הערת אורח מאת ד”ר פז עינת ((ביולוגיה מולקולרית, ביוטכנולוגיה))

בתגובה לדיווח שלנו היום על כך ש-2 מחקרים חדשים מצביעים על כך שיש מקום לשקול מתן מנת חיסון אחת למחלימי קורונה, שלח לנו  דר’ פז עינת (ביולוגיה מולקולרית, ביוטכנולוגיה) התייחסותו והערותיו לממצאים, אותם אני מביאים כאן לעיונכם :


לדעתי, המאמר הטוב ביותר שיצא עד כה לבחינת התגובה החיסונית אצל מחוסנים, בעיקר מהבחינה של ההגנה מפני הווריאנטים השונים, הוא שלSkelly et alמאוניברסיטת אוקספורד. הם גם השוו למחלימים מקורונה (COVID-19) כך שיש כאן מידע מאד חשוב.

Vaccine-induced immunity provides more robust heterotypic immunity than natural infection to emerging SARS-CoV-2 variants of concern.

https://www.researchsquare.com/article/rs-226857/v1

בקצרה, החוקרים בדקו את התגובה ההומורלית (נוגדנים) ואת התגובה התאית (תאיT) כנגד הווירוס המקורי (מווהאן) ושני הווריאנטים המשמעותיים מבריטניה ודרום אפריקה.

הם בדקו אנשים שנדבקו בנגיף המקורי, כאלה שקבלו מנת חיסון אחת וכאלה שקיבלו שתי מנות חיסון. כל הבדיקות היו מול הווירוסים עצמם בתרביות תאים.

לגבי בחינת הנוגדנים, הם ממש ירדו כאן לעומק ובחנו נוגדנים כנגד אפיטופים שונים, ולא אכנס כאן לפירוט.

התוצאות הראו שיש ירידה ביכולת הניטרול, אבל חשוב להדגיש שברוב המקרים הירידה הזאת היא מלאכותית משהו (במקרים בודדים ממש לא הייתה תגובה!) שכן מחפשים את כמות הנוגדנים המסוגלת להביא לירידה של 50% בהדבקה של תאים בתרבית. זה נעשה על ידי מיהולים של הסרום.

בכל מקרה, כאשר מסתכלים בעיקר על מחוסנים אחרי המנה השנייה, עדיין יש יכולת ניטרול והיא נראית טובה יותר מזו של מחלימים.

הייחודיות של המאמר היא בזה שהם בחנו גם את התגובה התאית תאיT. הם מצאו תאיTספציפיים לחלבון הספייק בכל הנבדקים שהיו לפחות 7 ימים אחרי החיסון השני. התגובה הזאת נראית יותר אחידה בין אינדיבידואלים. התוצאה המעניינת והמשמעותית ביותר מהניסויים שלהם היא שתאי הTבמקרים רבים היו כנגד אפיטופים בחלבון הספייק שהם מחוץ לאזורים שהשתנו בווריאנטים. זה אומר שהתגובה התאית הרבה פחות רגישה לשינויים שרואים בווריאנטים ונותנת הגנה רחבה, דבר שלא ניתן לראות כאשר בוחנים רק את התגובה ההומורלית.

אמנם אין במאמר הזה בחינה של מחלימים שחוסנו, ולא ניתן לתת המלצה ישירה אם לחסן בכלל, לחסן פעם או פעמיים, אבל אפשר להסיק שכדאי לחסן לפחות פעם אחת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה